Mihajlovićeva: Pomoći ženama po izlasku iz sigurne kuće
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Ministarka u poseti Pančevu

Mihajlovićeva: Pomoći ženama po izlasku iz sigurne kuće

Srbija -
BEOGRAD - Predsednica vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je važno da društvo pomogne ženama koje napuste sigurnu kuću da se ekonomski osamostale.

"Posebnu pažnju posvetićemo prevenciji tog nasilja. Moramo svi kao društvo da se potrudimo da kada žene izadju iz sigurne kuće da im pomognemo u ekonomskom osnaživanju, odnosno da mogu da rade i izdržavaju svoju decu", rekla je ona tokom posete sigurnoj kući u Pančevu.

Ona je ocenila i da ta kuća u Pančevu može da posluži kao primer jer radi 24 časa dnevno. Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je podsetila da je Vlada Srbije usvojila predlog Zakona o rodnoj ravnopravnosti koji predvidja borbu protiv porodičnog i partnerskog nasilja nad ženama, kao i uvodjenje nacionalnog SOS telefona i savetovališta.

Rukovodilac sigurne kuće u Pančevu Jasna Vujičić je rekla da ta ustanova postoji od 2012. godine i da zbrinjava žene sa ili bez dece iz južno-banatskog regiona. Sigurna kuća u Pančevu može da primi 15 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track