MIRKOVIĆ: Niko nema pravo da gasi svetlo u Timočkoj krajini
Foto: Zorana Jevtić

Demantovanje

MIRKOVIĆ: Niko nema pravo da gasi svetlo u Timočkoj krajini

Srbija -
Niko nema pravo da gasi putnički železnički saobraćaj na prugama Timočke Krajine. Niko nema pravo da gasi svetlo u Timočkoj Krajini, kaže predsednik Skupštine grada Zaječara

ZAJEČAR - Predsednik Skupštine grada Zaječara, Saša Mirković demantovao je navode iz pojedinih medija da od 1. januara 2016. godine u čitavoj Timočkoj Krajini neće biti putničkog železničkog saobraćaja.

Iako te navode nije potvrdio niko od zvaničnika, navodno jer nemaju odobrenje centrale, pojedini mediji ističu da je informacija da se gasi železnički saobraćaj u ovom delu Srbije verodostojna, upravo zbog činjenice da je prošlog vikenda objavljen šematski prikaz obaveze javnog prevoza za 2016. godinu, na sajtu sindikata izvršnih službi, prema kojem putnički železnički saobraćaj ne postoji u Timočkoj krajini, a da su na udaru i Kosovo, lučanska i banatska oblast. Dalje navode da će zbog toga bez posla da ostane oko 500 ljudi.

Povodom tih napisa oglasio se i predsednik Skupštine grada Saša Mirković podsećajući na dugu tradiciju železničkog saobraćaja u ovom kraju.

"Građani Timočke Krajine i Zaječara ne moraju da brinu zbog tih navoda. Niko nema pravo da gasi putnički železnički saobraćaj na prugama Timočke Krajine. Niko nema pravo da gasi svetlo u Timočkoj Krajini. Čak i ako postoje takve ideje kod nekih pojedinaca, onda ćemo im jasno staviti do znanja da je Timočka Krajina gradila pruge i železnicu po čitavoj Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, dajući državi bakar i zlato. Timočani kao narod su od uvek bili državotvorni i podjednako su sa svima ostalima gradili državu Srbiju, pa zato istočna Srbija ne sme ostati bez vozova", navodi Mirković i dodaje da bi se eventualno gašenje železnice bitno odrazilo na razvoj i prosperitet ovog kraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track