MOST ZA NIKUDA: Koštao milione, a preko njega ne daju prolaz!

Kraljevački Skadar na Bojani

MOST ZA NIKUDA: Koštao milione, a preko njega ne daju prolaz!

Srbija -
Kada se gleda preko mosta, zbog uspona deluje kao da vodi u provaliju. Na drugoj obali Morave svi putevi završavaju u kukuruzištu

Most dugačak sto metara preko Morave u selu Stubal kod Kraljeva, sagrađen još pre dvadesetak godina, više nikuda ne vodi. Vlasnici imanja na kojem je izgrađen masivni betonski most, ni komšijama više ne dozvoljavaju prolaz kroz svoje njive dok im nadležni ne isplate nadoknadu za oduzeto zemljište.

Most je poklon države i grada meštanima Stubla. Dugačak je sto metara, a u njegovu izgradnju utrošeno je tadašnjih milion maraka.

"Dalje ne može", bar jednom dnevno Ljubinko Jovanović upozori sve koji se bez pitanja upute preko mosta, na levoj obali Morave, kroz njegovo imanje.

"Do dan-danas ništa mi nisu platili. Sad više ne može, ne dam ni peške da se pređe", ljuti se Ljubinko.

"Ima pravo, njegovo je. I ja ću s one druge strane, tamo je moje. Ne vredi, samo putarinu da uvedemo, to je najbolja firma", kaže Ljubinkov sused Milomir Polugić.

Kada se gleda preko mosta, zbog uspona deluje kao da vodi u provaliju. Na drugoj obali Morave svi putevi završavaju u kukuruzištu.

"Most za nikuda. Ima jedan uz Moravu, to je ono što mora svuda da ima. Ovaj će uskoro biti most na suvom", kaže Slavko Pandrc iz sela Podunavci.

Žika Radovac, predsednik Mesne zajednice, kaže da je problem nasledio i da se sve iskomplikovalo promenom vlasti, pre dvadeset godina.

"Vezane su nam ruke, kasa Mesne zajednice je prazna", kaže predsednik Radovac.

http://www.youtube.com/watch?v=dCv9MvI8YI4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track