NASTAVLJEN TEROR U NIŠKOJ ULICI STRAHA: Dečaku razbili glavu, devojčicu šutirali!
Foto: Milica Milovanović

Katastrofa

NASTAVLJEN TEROR U NIŠKOJ ULICI STRAHA: Dečaku razbili glavu, devojčicu šutirali!

Srbija -

Petorica maloletnika u problematičnom delu grada napali troje dece, a onda im se u zverskom batinanju pridružilo još petnaestak dečaka

Troje petnaestogodišnjih Nišlija krvnički je pretučeno na raskrsnici ulica Ivana Milutinovića i Šumadijske, u delu grada koji je po zlu poznat zbog maloletničkih bandi koje pljačkaju i maltretiraju prolaznike.Dečak N. J. zadobio je povrede po ruci i glavi, njegova prijateljica J. S. tri dana je provela u bolnici zbog udarca u stomak, a najgore je prošao njihov drug V. N., kojem su napadači razbili glavu. N. J. kaže da su se vraćali kući iz škole „Radoje Domanović“, čiji su učenici, gde su igrali košarku.- Te dečake smo sreli u školi, tražili su povod za kavgu. Raspitivali su se za nekog ko se navodno kačio s nekim njihovim pajtašem. Kazali smo im da nemamo pojma o čemu govore i krenuli kući. Oni su išli ispred nas, ništa nam nije bilo sumnjivo dok ih nismo videli kako uzimaju motke i lome šipke sa ograde. Ta petorica su nas prvi napali, ali im se ubrzo pridružilo bar još petnaestak dečaka - opisuje tuču N. J.

- Dok sam pokušavao da zaštitim glavu, udarali su me po rukama. Video sam da onaj što je mene udario u glavu šutira devojčicu u stomak, a zatim su svi skočili na našeg druga. Saterali su ga uz jedan zid i besomučno tukli motkama dok ga nisu oborili. Tekla mu je krv iz glave, naša drugarica mu je pritrčala i držala mu ranu da bi zaustavila krvarenje... Spasla nas je jedna prolaznica, koja je vikala na njih, a zatim je istrčao i neki čovek koji ih verovatno poznaje i rasterao ih.O. N., majka najteže povređenog dečaka, kaže da će ići do kraja kako bi zaštitila svoju i ostalu decu.- Na osnovu onog što se desilo mom sinu imam razloga sa strahujem da će oni sledeći put nekog ubiti. Insistiraćemo na odgovornosti i njihovih roditelja, jer ako nisu u stanju da se staraju o svojoj deci, ona treba da budu izmeštena iz takvih porodica.Nakon ovog teškog incidenta u problematičnom delu Niša dežuraju policijske patrole.

PolicijaTRAŽIMO NAPADAČEPolicija je potvrdila da je dobila prijavu o napadu na maloletnike.- Obavešteno je nadležno tužilaštvo, preduzimaju se intenzivne radnje na otkrivanju izvršilaca ovog krivičnog dela - rečeno je u niškoj policiji.

MILICA MILOVANOVIĆ

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Masovna tuča srednjoškoloca u Zaječaru: Mlatio ko koga stigne!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track