NEPOZNATI TROVAČ IZAZVAO POMOR: Potrovana riba u reci Toplici
Foto: Tanjug Pt

Obaveštena inspekcija

NEPOZNATI TROVAČ IZAZVAO POMOR: Potrovana riba u reci Toplici

Srbija -
U Toplici smo prikupili oko 60 kilograma ribe do sada, trovanje u Jablanici bilo je manjeg obima, a u Moravici je prikupljeno oko 330 kilograma uginule ribe, kaže šef ribočuvara

NIŠ - Šef ribočuvara u DOO Južna Morava 2 Ninoslav Milenković rekao je danas da je posle pomora ribe u Jablanici i Moravici, trovanje zabeleženo i u reci Toplici kod Žitorađe.

- U Toplici smo prikupili oko 60 kilograma ribe do sada, trovanje u Jablanici bilo je manjeg obima, a u Moravici je prikupljeno oko 330 kilograma uginule ribe, rekao je Milenković i najavio podnošenje krivičnih prijava protv NN trovača.

O pomoru ribe obaveštena je nadležna inspekcija, napomenuo je on. Ribočuvari su ove godine obavili 738 kontrola, kontrolisano je 5.479 lica, sačinjeno 837 zapisnika od čega 786 sa potpunim podacima i pritiv ovih osoba podnose se prekršajne prijave, kazao je Milenković.

Zaplenjeno je 2.711 metara mreže, 33 štapa, 17 struka sa 118 udica, naveo je on i napomenuo da je ovo sasvim prosečna godina što se tiče zaplena i prekršaja na rekama.

Milenković je apelovao na sve da posebno vode računa o otpadnim vodama u vreme niskih vodostaja na rekama.Zagađenje u sušnom periodu je opasno po riblji fond, a šteta je nemerljiva, dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja