NEVEROVATNO DEJSTVO JAZAVIČEVE MASTI: Leči tuberkulozu, astmu i reumu!
Foto: Beta

Iznenadićete se

NEVEROVATNO DEJSTVO JAZAVIČEVE MASTI: Leči tuberkulozu, astmu i reumu!

Srbija -
Pri samom pomenu jazavca ljudi se često zgroze, a ono što će vas iznenaditi je da se mast ove životinje koristi kao isceljujići melem

Naime, jazavičeva mast pomaže kod lečenja tuberkuloze, astme, bronhitisa, kašlja, bolesti pankreasa, išijasa, reume, hemoroida, "kurjeg oka" i rana.

Jazavci se hrane korenjem biljaka, u čemu je i tajna ove masti tvrdi Slavoljub Veljković-Župaja, o kojem je Glas javnosti pisao 2007. godine. Slavoljub koji je tada imao 70. godina je sasvim slučajno počeo da se bavi lovom ove životinje, pa je tako počeo da proizvodi jazavičevu mast, koja ima neverovatna lekovita dejstva, a od dobro podgojenog jazvca može da se dobije oko 1 litar masti. "Jazavci se hrane korenjem biljaka, među kojima ima i lekovitih. Tu je verovatno tajna ove masti. Ukoliko mast treba da se pije, onda se to čini ujutru, na prazan želudac - i to jedna kafena kašika pomešana sa malo čaja. Ukoliko se koristi kao melem, njome se premaže bolesno mesto i, nakon pola sata, pokrije najlon kesom. Poslednjih godina toliko je velika potražnja za ovim melemom, da ne stižem da ga napravim u dovoljnim količinama", pričao je Slavoljub 2007. godine.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Da je reč o ozbiljnom leku tvrdi činenjica da je ovog čoveka kontaktirla lekarka sa VMA, u nameri da mu se zahvali u ime svoje majke, koja je uz pomoć jazavičave masti uspela da izleči kičmu svoje majke koja je do tada bila nepokretna. Ova mast je uspela da pomogne i jednoj ženi koja je imala otvorene rane na nogama, koje dugo nisu mogle da zarastu. Nakon 5 dana korišćenja ovog leka, žena je osetila promene kada je njena veća rana zarsala, dok su manje zacelile u potpunosti.

Ono što je bitno naglasiti je da se jazavičeva mast ne preporučuje kod lečenje raka i leukemije, bolesti nerava, srca i krvnih sudova jer ne postoje podaci da pomaže u takvim slučajevima.

Foto Twitter
Foto Twitter

Za sve one koji ne veruju u lekovitost ove masti, trebali bi da razmisle o tome kako živi jazavac i čime se hrani. Budući da ova životnja tokom hibernacije u koju ulazi svake zime skladišti sve hranljive materije upravo u svom salu, sasvim je logično zbog čega je mast od jazavca toliko lekovita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track