NEVIĐENA BRUKA U KRALJEVU: Otvorili halu samo za Noleta pa je zapečatili
Foto: Fonet

Uložili 900 miliona u objekat, sad zvrji prazan

NEVIĐENA BRUKA U KRALJEVU: Otvorili halu samo za Noleta pa je zapečatili

Srbija -
Po završetku Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske, u Kraljevu je zatvorena dvorana jer Grad nema para za njeno održavanje

BEOGRAD - Samo mesec dana nakon što je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović otvorila Halu sportova u Kraljevu, na ovaj objekat je stavljen katanac.Naime, hala je pompezno otvorena 11. februara, početkom marta u njoj je održano Dejvis kup takmičenje u kom je Srbija savladala Hrvatsku, ali je po njegovom završetku objekat prestao da radi, i to zato što Grad nema novca za njegovo održavanje.- Neko je „zaboravio“ da u budžetu za 2015. godinu predvidi i novac za održavanje hale, pa je tako sada, mesec dana nakon otvaranja, objekat potpuno pust. Bilo je zaista lepo kada je ministarka Zorana Mihajlović otvorila halu i rekla da je to šansa za sve buduće mlade sportiste, ali za sada ništa od toga - priča izvor Kurira.

Trebalo da se zaposli 30 ljudi... Zorana Mihajlović i Tomislav Ilić (desno)
Trebalo da se zaposli 30 ljudi... Zorana Mihajlović i Tomislav Ilić (desno)

On dodaje da gradska vlast još ne zna kako će rešiti ovo pitanje.- Novca u gradskoj kasi nema, a prema planu je predviđeno da se u sportskoj hali zaposli 30 ljudi. Nije mali iznos koji je potreban samo za njihove plate, a da ne govorimo o drugim potrebama za nesmetano funkcionisanje - kaže sagovornik našeg lista.I gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić, koji je bio na svečanom otvaranju, potvrđuje za Kurir da pomenuta hala ne radi, ali kaže da je Grad taj objekat predao na upravljanje sportskom centru Ibar.- Mi smo halu predali na upotrebu sportskom centru, koji treba da obavi razgovore sa sportskim klubovima i odluči kada će oni početi da treniraju tamo - kaže Ilić.On ističe da, iako se to očekivalo, posao u sportskoj hali neće dobiti 30 ljudi.- To je bio predlog, ali nema od toga ništa. Nemamo saglasnost Vlade za zapošljavanje, tako da će tamo verovatno preći da radi 30 ljudi iz Ibra - kaže Ilić.U sportskom centru Ibar juče je bila sednica upravnog odbora, pa,iako su obećali, nisu odgovorili na pitanja Kurira o tome kada će i da li će hala opet početi sa radom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja