NIŠKIM FUNKCIONERIMA PLATA MANJA 30 ODSTO: U budžet vraćeno 133.000 dinara
Foto: PS YT

Greška ispravljena

NIŠKIM FUNKCIONERIMA PLATA MANJA 30 ODSTO: U budžet vraćeno 133.000 dinara

Srbija -
Administrativni odbor Skupštine grada Niša postupio je po nalogu upravnog inspektora i smanjio plate stalno zaposlenim funkcionerima za 30 odsto

NIŠ - Predsednik Korisničkog saveta javnih službi i član Pokreta "Niška priča" Miloš Grozdanović, rekao je danas da je posle nalaza upravnog inspektora o nezakonitoj isplati funkcionerskih dodataka vratio oko 133.000 dinara.

Administrativni odbor Skupštine grada Niša postupio je po nalogu upravnog inspektora i smanjio plate stalno zaposlenim funkcionerima za 30 odsto, rekao je ranije predsednik tog odbora Predrag Jelenković.

Plate su smanjene gradonačelniku, njegovom zameniku, članovima Gradskog veća na stalnom radu, predsedniku Skupštine grada, predsednicima skupštinskih komisija i odbora.

U rešenju upravnog inspektora navodi se da je u postupku kontrole utvrđeno da su koeficijenti za obračun i isplatu plata izabranih lica nezakonito uvećani na ime vršenja funkcije za 30 odsto.

Grozdanović je rekao da je na funkciji predsednika Korisničkog saveta javnih službi osam meseci i da je vraćanje novca koji je primio na nezakonit način njegov lični čin.

"Nisam znao da se funkcionerski dodatak obračunavao suprotno zakonskim propisima", napomenuo je on.

Lokalni antikorupcijski forum u Nišu pozvao je niške funkcionere da vrate novac koji su primali suprotno propisima.

"Zakon o platama u državnim organima i javnim službama propisuje da se koeficijenti za obračun i isplatu plata izabranih lica u organima teritorijalne autonomije i lokalne samouprave utvrđuju najviše do koeficijenta za obračun i isplatu plata predsednika stalnog radnog tela Narodne skupštine koji iznosi 9,40 i da zakonom nije propisan dodatak na platu izabranim licima ni po kom osnovu", navodi se u obrazloženju inspektora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track