NOĆ MUZEJA: Predstava, izložbe, radionice u Kosovskoj Mitrovici
Foto: Nebojsa Mandić

Fakultet umetnosti u Zvečanu predstavlja svoj program

NOĆ MUZEJA: Predstava, izložbe, radionice u Kosovskoj Mitrovici

Srbija -
U noći 16. maja u galeriji Fakulteta u Kosovskoj Mitrovici biće organizovan program od 17.30 u okviru kojeg će do jedan čas po ponoći

Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, s privremenim sedištem u Zvečanu, prvi put ove godine učestvovaće na manifestaciji Noć muzeja, kojom se već godinama daje ogroman doprinos ne samo afirmaciji umetnosti već i kulturnom životu grada.

Tako će u noći 16. maja u galeriji Fakulteta u Kosovskoj Mitrovici biti organizovan program koji će trajati od 17.30, kad će biti prikazana monodrama "Glumac je, glumac je, glumac" u režiji Uroša Milojevića, po tekstu Zijaha Sokolovića, dok će sve do jedan sat posle ponoći biće rezervisano za izložbe, likovne i muzičke radionice, kao i za koncert studenata muzičkog odseka.

- Naš cilj je da posetiocima manifestacije predstavimo ne samo umetnička dostignuća naših profesora i studenata već i da ih, putem radionica i interaktinovg koncerta, direktno upoznamo s procesom realizacije umetničkih ideja u svim oblastima umetnosti - navodi se u saopštenju Fakulteta umetnosti u Zvečanu.

(S. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja