NOVI PAZAR: Mihajlovićeva i Ljajić položili kamen-temeljac za most preko Raške
Foto: Ministarstvo Građevinarstva

U infrastrukturu Raške oblasti ove godine uloženo 300 miliona dinara

NOVI PAZAR: Mihajlovićeva i Ljajić položili kamen-temeljac za most preko Raške

Srbija -
NOVI PAZAR - Potpredsednici Vlade Srbije Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog mosta preko reke Raške u Novom Pazaru.
1 / 6 Foto: Ministarstvo Građevinarstva

U infrastrukturu Raške oblasti ove godine uloženo je oko 300 miliona dinara, a sledeće će se investirati još više, rekla je Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ona je naglasila da će u naredne dve godine u putnu infrastrukturu u Raškoj oblasti biti investirano više od milijardu dinara. Završetak radova, koji počinju danas, očekuju se do 1. maja 2016, a njihova vrednost iznosi 23,6 miliona dinara.

"Hoćemo da se Novi Pazar i Raška oblast razvijaju, a što hoćemo to i možemo. Očekujem da se ovde sretnemo i pre 1. maja sledeće godine kada ćemo pričati o drugim mostovima koje ćemo graditi", rekla je Mihajlović. Vlada Srbije je tu ne samo da pomogne oko mosta, već i da napravi puteve, rekla je ministarka, dodajući da "ako zajedno hoćemo da napravimo nešto, a hoćemo da se Raška oblast razvija kao i druge u Srbiji, onda to i možemo da uradimo".

Ljajić je istakao da je 2015. bila najbolja godina u poslednjih nekoliko decenija što se tiče ulaganja u infrastrukturu Novog Pazara. "Nikada se više nije gradilo zahvaljujući Ministarstvu građevinarstva. Završavamo i ono što decenijama unazad nije završeno", rekao je Ljajić. Jedina stavr koju nismo završili, a obećali smo, jeste završetak radova na izgradnji Atletskog stadiona ali, kako je rekao, "ne zbog nas, mi smo sve završili već zbog komplikovanih administrativno tehničkih procedura". Ljajić je rekao da će se 20. decembra odrediti izvođač radova, kada će i početi izgradnja stadiona.

"Naša politika je da stvaramo i gradimo. Nisu nam potrebne stare podele, već nove škole, mostovi i putevi i sa tom politikom ćemo nastaviti i naredne godine", rekao je Ljajić koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. Naša politika jeste da spajamo i povezujemo ljude, nije mrznja, verska isključivost i nacionalizam, naglasio je Ljajić i dodao da su "zajedništvo, sloga i saradnja brana svakom ekstremizmu, ludilu i primitivizmu i ta politika će pobediti". Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ukazao na značaj mosta za taj grad.

"Ovaj most je veoma značajan za Novi Pazar jer treba da nam pomogne da oživimo trgovinu po kojoj je naš grad nekada bio prepoznatljiv. Prioritet u narednom periodu biće da trgovina u Novom Pazaru ponovo zaživi, a ovaj most je preduslov za to", kazao je Mahmutović. Mihajlovićeva i Ljajić prošetali su ulicama Novog Pazara i razgovarali sa građanima, a zatim posetili Sanelu Hasić, jednu od najuspešnijih poslovnih žena u Novom Pazaru kao primer ženskog preduzetništva i zapošljavanja žena u ovom gradu.

(Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track