OBRT U SLUČAJU INSTAGRAM: Slavica Šokica predložena za v.d. direktora Karlovačke gimnazije
Foto: Beta

Smenjena pre samo nekoliko dana

OBRT U SLUČAJU INSTAGRAM: Slavica Šokica predložena za v.d. direktora Karlovačke gimnazije

Srbija -
Prethodno je smenjena zbog kršenja propisa u slučaju učenice koja je u decembru izbačena iz škole zbog objavljivanja fotografija nastavnika praćenih uvredljivim komentarima

SREMSKI KARLOVCI - Školski odbor Karlovačke gimnazije na sinoćnoj sednici doneo je odluku da za vršioca dužnosti direktora imenuje Slavicu Šokicu koja je pre nekoliko dana smenjena sa te pozicije. Od šest prisutnih članova Školskog odbora, za Šokicu je glasalo pet, a jedan je bio uzdržan.

Školski odbor se sastao po nalogu pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša da bi imenovao vršioca dužnosti direktora, pošto je on, zbog kršenja zakona, smenio Slavicu Šokicu. Podsećamo, Školski odbor prethodno nije prihvatio nalog sekretarijata i nije razrešio direktorku dužnosti.Njilaš je smenio direktorku zbog, kako je naveo, kršenja propisa u slučaju učenice koja je u decembru izbačena iz škole zbog objavljivanja fotografija nastavnika praćenih uvredljivim komentarima.Pokrajinski sekretarijat takođe je naložio opštini Sremski Karlovci razrešenje Školskog odbora, budući da su nezakonito postupili nakon naloga prosvetne inspekcije za razrešenje direktorke, objasnio je nedavno Njilaš."Školski odbor nije u dva navrata postupio po obaveznim nalozima naše inspekcije. Radi se o nalogu koji se odnosio na vraćanje učenice u školu i drugom, da se razreši direktorka. Takve nezakonitosti ne mogu se opravdati i moraćemo da preduzmemo ovakve mere", naveo je Njilaš, ističući da niko nije iznad zakona.Na nedavnoj konferenciji za novinare pokrajinski sekretar je rekao i da u slučaju da školski odbor predloži Šokicu za vršioca dužnosti, takav predlog ne može da prođe.

(Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track