ODSEČENI OD SVETA ZBOG KORIDORA 11: Meštani Lalinaca hoće samo nadvožnjak, put ih ne zanima
Foto: Nemanja Pančić

Dogovor još nije postignut

ODSEČENI OD SVETA ZBOG KORIDORA 11: Meštani Lalinaca hoće samo nadvožnjak, put ih ne zanima

Srbija -
Oni traže nadvožnjak, a ja predlažem izgradnju 2,5 km puta kako bi imali vezu sa Ljigom i Gornjim Milanovcem, kaže direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i dodao da je put znatno jeftiniji u odnosu na zahtev meštana koji bi iziskivao 170 miliona dinara

LJIG - Meštani ljiškog sela Lalinci, koji tvrde da su izgradnjom Koridora 11 odsečeni od sveta, nisu postigli dogovor sa predstavnicima "Puteva Srbije"

"Oni traže nadvožnjak, a ja predlažem izgradnju 2,5 kilometra puta kako bi imali vezu sa Ljigom i Gornjim Milanovcem", rekao je direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i dodao da je taj predlog znatno jeftiniji u odnosu na zahtev meštana koji bi iziskivao investiciju vrednu 170 miliona dinara. "Nadam se da će ovi građani prihvatiti rešenje koje su predložili Vlada, nadležno ministarstvo i Putevi Srbije", dodao je Drobnjak.

Pored toga, napominje on, to što meštani predlažu podrazumevalo bi izmenu prostornog plana što može potrajati dve godine, dok alternativa zahteva tri meseca. "Ukoliko Lalinčani odbiju naš predlog, Vlada i resorno ministarstvo će razmotriti šta treba preduzeti, a ja ću postupiti u skladu sa tim", istakao je Drobnjak.

Predstavnik meštana Miloš Milošević kaže da su njegovi sugrađani istrajni u vezi sa zahtevom za izgradnju nadvožnjaka. "Predlog direktora 'Puteva Srbije' prihvatili su članovi pet-šest domaćinstava, dok je 40 protiv. U Donjim Banjanima na 500 metara od Lalinaca postoje nadvožnjak i podvožnjak koji su ekonomski opravdani, pa zašto i kod nas ne bi moglo tako", rekao je on.

Milošević kaže da je taj problem od životne važnosti za žitelje sela i da će oni, ukoliko se ne nađe rešenje, pozvati ljude iz okolnih mesta koji se susreću sa sličnim problemima i zajedno blokirati Ibarsku magistralu. Četvoročlana delegacija Lalinaca je u petak u zgradi Vlade Srbije razgovarala sa nadležnima, ali dogovor nije postignut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track