ODVOJILI OD SVOJIH USTA: Deca prosjaci poklonili novac za lečenje male Mine (7)
Foto: Nebojša Mandić

Gest koji je ganuo sve građane Negotina

ODVOJILI OD SVOJIH USTA: Deca prosjaci poklonili novac za lečenje male Mine (7)

Srbija -
Svaka čast: Tri dečaka i jedna devojčica isprošeni novac stavili u kutiju za doniranje pomoći mojoj sedmogodišnjoj devojčici, koja ima tumor na mozgu

BEOGRAD - Da je dečje srce najčistije, dokazalo je četvoro romskih mališana koji su u Negotinu prosili novac po kafićima u centru i stavili ga u kutiju za prikupljanje pomoći sedmogodišnjoj Mini Rosić, oboleloj od teškog oblika tumora mozga.Ovaj njihov gest ganuo je kako devojčicinu porodicu tako i sve građane Negotina.Poklonila im bananu- Bio je đurđevdanski vašar i oni su bili samo u prolazu. Stajala sam ispred prodavnice u kojoj radim i videla tri dečaka i jednu devojčicu, uzrasta do šest godina, kako prose u kafićima. Tri puta su dolazili i sav novac koji su dobili stavili su u kutiju na kojoj je stajala Minina slika i apel za pomoć - priča tetka bolesne devojčice Ivana Rosić.

Centar Negotina... Kutija u koju su deca ubacila novac
Centar Negotina... Kutija u koju su deca ubacila novac

Bila je zatečena gestom ove dečice i nije mogla da zadrži suze.- Pozvala sam ih i dala im po bananu i čokoladu koju sam imala kod sebe. Oni su mi zahvaljivali kao da sam im dala milion dinara. Uspela sam samo kroz suze da kažem da u stvari ja njima zahvaljujem jer su pomogli mojoj Mini i da im se iskreno divim - seća se Rosićeva.

Minina tetka... Ivana Rosić
Minina tetka... Ivana Rosić

Nov predračunOvi mališani bili su uzor svima ostalima, te se novac za Minino lečenje ubrzo sakupio. Ona je sada sa roditeljima u bolnici u Turskoj, gde će ostati šest nedelja.- Uspeli smo da sakupimo 17.600 evra za lečenje na koje je Mina primljena u ponedeljak, a kad je onkolog pregleda i odredi terapiju, dobićemo nov predračun i znaćemo koliko je novca dalje potrebno. Ovom prilikom bih da zahvalim svima koji su pomogli i koji će pomoći da naša devojčica dobije ovu bitku za život - dodala je Rosićeva.

Pomozimo devojčiciSVAKI DINAR ZNAČIDonaciju za Minino lečenje možete obezbediti uplatom na žiro račune:Dinarski račun: 160-1-73 s pozivom na broj 54-102-0005345/3Devizni račun:

IBAN: RS35160543020073617944BIC (Swift Code) DBDBRSBGMina Rosić, Veljka Vlahovića E1, 19300 NegotinBanka Inteza a. d. Beograd, Milentija Popovića 7b11070 Novi Beograd, Republic of Serbia

Humanitarni koncertSEKA I DARA PEVAJU ZA MINUSeka Aleksić, Dara Bubamara, Boban Rajović, Jelena Kostov, Alegro bend, Srđan Lazarević, Biljana Krstić, Nikola Petraćković i Parti bend održaće humanitarni koncert za Minu 27. maja u hali sportova u Negotinu, sa početkom u 18 časova. Prihod od karata namenjen je devojčicinom lečenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track