OPASNO: Pada fasada sa škole, učenici su ugroženi!
Foto: M.B

U OŠ „Učitelj Tasa“

OPASNO: Pada fasada sa škole, učenici su ugroženi!

Srbija -
Radmila Krstić, direktorka škole, ističe da su kontaktirali sa Komunalnim preduzećem „Medijana“ i inspekcijom čim su primetili problem

NIŠ - Oronula fasada na zgradi Osnovne škole "Učitelj Tasa" u Nišu poslednjih petnaest dana predstavlja pravu opasnost za učenike.

Roditelji čija deca pohađaju ovu školu veoma su uznemireni, a fotografije i apele počeli su da dele na društvenim mrežama.

- Fasada je u veoma lošem stanu, deca su ugrožena svakako. Koliko god da se nastavnici i obezbeđenje trude i štite, ipak su to deca, ne daj bože, svašta može da se desi. Da li treba da dođe do nezgode da bi država nešto preduzela, da li treba da šaljemo decu u školu i da se plašimo da li će im cigla pasti na glavu - pita jedna zabrinuta majka.

Radmila Krstić, direktorka škole, ističe da su kontaktirali sa Komunalnim preduzećem „Medijana“ i inspekcijom čim su primetili problem:- Oni su odmah izašli na teren i poslali ljude koji su ostrugali kritičan deo fasade, sada niko nije ugrožen. Obezbeđenje svakodnevno dežura i vodimo računa da deca budu dobro. Nadležna uprava i Direkcija za izgradnju grada konstatovali su da je uzrok problema napukla cev, danas treba da dođu i otklone taj kvar. Gradonačelnik Zoran Perišić obećao nam je pomoć.Boban Đorđević iz JKP „Medijana“ kaže da je potrebna sanacija:- Otišli smo po hitnom pozivu direktorke i otklonili delove fasade koji su bili opasni. Fasada je u lošem stanju i treba da se sanira cela, ali naše preduzeće nije zaduženo za to, mi se bavimo zelenilom.(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track