(FOTO) OTIMAJU SRPSKE KUĆE: Petočlana porodica Ilić iz Kosovske Mitrovice izbačena na ulicu!
Foto: Tanjug

Sramota za sud!

(FOTO) OTIMAJU SRPSKE KUĆE: Petočlana porodica Ilić iz Kosovske Mitrovice izbačena na ulicu!

Srbija -
Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kažže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću koju je kupio 2002. godine

Porodica Ilić iseljena je jutros iz svoje kuće koja se nalazi u centru severnog dela Kosovske Mitrovice nakon što je Albanac na sudu dobio spor da je on vlasnik kuće u kojoj je do danas žživela petočlana srpska porodica.

Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kažže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću koju je kupio 2002. i da je 2006. godine saznao da je Albanac sa dva svedoka kuću i imanje prebacio na sebe.

Danilo Ilić izjavio je Radiju Kontakt plus da je moralo ovako kako ne bi bilo incidenata, da je probao na sve načine i da nije iššlo.

U Kosovskoj Mitrovici jutros je bila jaka koncentracija Kosovske policije koji su, kako se pretpostavlja, bili spremni da reaguju u slučaju da Ilić ne napusti kuću koja se nalazi uz Osnovnu šškolu Sv. Sava u strogom centru grada. “

"Nisam hteo ni prijatelje ni bilo koga drugog da izlažžem opasnosti da budu uhapššeni, maltretirani, da se dogodi moždža i neššto gore", rekao je Ilić i dodao da ima obećanja da će biti učinjeno sve kako bi sudski spor u vezi kuće koju je kupio bio ponovo pokrenut. “

Ovo je četvrti put kako pokuššavaju da me isele, tri puta do sada smo nekako uspevali da se odbranimo, sada je to otiššlo daleko i nisam hteo da se izlažžu riziku nečiji žživoti, hapššenja, šta već sve spremalo za danas.

Porodica Ilić ostala na ulici, Foto: Tanjug
Porodica Ilić ostala na ulici, Foto: Tanjug

"Povukao sam se i možžda je tako i najbolje", rekao je on.

Petočlana srpska porodica koja je jutros iseljavala stvari iz kuće u kojoj su žživeli nije reššila stambeno pitanje i po rečima Danila u toku dana će videti gde će naći neki privatni smešštaj.

Danilo Ilić je u kući žživeo sa suprugom i troje dece. Advokat Miodrag Brkljac izjavio je ranije da je slučaj Danila Ilića primer kako je Srbima na Kosovu u poslednjih deset godina otimana imovina.

Iako je Ilićev advokat podneo zahtev za ponavlajnje sudskog procesa, Osnovni sud u Mitrovici skoro godinu dana se ne oglaššava tim povodom. Ilić se u vezi sa ovim slučajem obraćao i Euleksu koji se oglasio nenadležžnim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track