OVO NIJE BOŽJE ČUDO: Pocrvenela Sobinska reka
Foto: Reuters

Kazna do 40.000 dinara

OVO NIJE BOŽJE ČUDO: Pocrvenela Sobinska reka

Srbija -
Član Gradskog veća Vranja Nemanja Nuhijević kaže da je u toku akcija lociranja neodgovornih građana i ističe da ovo nije prvi slučaj, jer je Sobinska reka na sličan način bila ugrožena i pre par godina

VRANJE - Gornji tok Sobinske reke na području Vranja je tokom vikenda poprimio crvenu boju, a predstavnici Komunalne policije koji su jutros obišli tu reku smatraju da je do zagađenja došlo zbog ispuštanja industrijskog otpada u vodu.

Član Gradskog veća Vranja Nemanja Nuhijević kaže da je u toku akcija lociranja neodgovornih građana i ističe da ovo nije prvi slučaj, jer je Sobinska reka na sličan način bila ugrožena i pre par godina. Nuhijević je apelovao na građane da se odgovornije ponašaju prema životnoj sredini, objavljeno je na sajtu grada Vranja.

Načelnik Komunalne policije Srđan Stošić kaže da je kazna za ovakve ekološke incidente za preduzetnike 20.000 dinara, a za privredne subjekte 40.000 dinara. On je napominje da Sekretarijat Komunalne policije nije evidentirao prijavu u vezi sa ovim incidentom i dodao da će odgovorni za ovakvo stanje svakako biti adekvatno kažnjeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track