PALMINA EKSKURZIJA: Vodi Jagodince po Srbiji da vide koliko je kod njih u stvari dobro!
Foto: Nemanja Pancic

Dosetio se

PALMINA EKSKURZIJA: Vodi Jagodince po Srbiji da vide koliko je kod njih u stvari dobro!

Srbija -
Vodiću moje Jagodince na ekskurziju po gradovima Srbije, da vide u kakvom su stanju ulice u tim gradovima i naseljima i da ih uporede sa Jagodinom, koliko su im sela asfaltirana, kakvi su im domovi kulture, imaju li KUD, koliko se poštuje srpska tradicija, kaže Marković

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je da će organizovati ekskurzije Jagodinaca po drugim gradovima Srbije kako bi videli koliko je Jagodina izgrađenija od drugih.- Vodiću moje Jagodince na ekskurziju po gradovima Srbije, da vide u kakvom su stanju ulice u tim gradovima i naseljima i da ih uporede sa Jagodinom, koliko su im sela asfaltirana, kakvi su im domovi kulture, imaju li KUD, koliko se poštuje srpska tradicija - rekao je Marković novinarima.

On je najavio da će organizovati odlazak Jagodinaca, meštana Ribara, Majura, Končareva, Laništa, Bukovča i drugih sela, ali nije precizirao u koje gradove. Za početak, biće to jedan grad, lep grad, veći od Jagodine, ima industrijsku tradiciju i u četiri sela oko tog grada videće da su im putevi bez asfalta, da nemaju Dom kulture - objasnio je Marković.

On je siguran da će njegovi sugrađani, kada se vrate svojim kućama, reći ono što je rekao i čuveni Jovanča Micić u komediji "Put oko sveta" Branislava Nušića: "Celu Srbiju obiđoh, ali grad kao Jagodinu nigde ne nađoh".Naveo je da je iz svih velikih gradova u kojima je boravio u Srbiji i svetu preslikao najbolje i doneo u Jagodinu.

- Nikada se nije desilo da odemo u svet, da odvedem neku delegaciju u neki grad Evrope, a da smo se vratili bez rezultata - rekao je on i dodao da u Jagodini više ne otvara "te sitne projekte od 20.000, 30.000 evra".

- Gledam neke moje kolege u dugim gradovima, otvaraju i kad su zamenili ogradu oko zgrade u dečijem vrtiću. Meni je to smešno. Mi gledamo šta je to od kapitalnih investicija, šta je to što donosi sutra bolje našm građanima i što donosi nova radna mesta - zaključio je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track