POBOLJŠANA BEZBEDNOST U NOVOM SADU: Krivična dela za 12 odsto manja nego ranije!
Foto: Sladja Stojanovic

Uspešta akcije policije

POBOLJŠANA BEZBEDNOST U NOVOM SADU: Krivična dela za 12 odsto manja nego ranije!

Srbija -
To smanjenje krivičnih dela je posebno uočljivo u protekla četiri meseca, pa je tako između ostalog evidentirano čak za 37 odsto manje razbojništava i 32 procenta manje teških krađa u odnosu na isti lanjski period, istakao je načelnik Radaković

NOVI SAD - Stanje bezbednosti u Novom Sadu i drugim opštinama Južnobačkog okruga poboljšano je u poslednja četiri meseca, zahvaljujući efikasnoj primeni odgovarajućih mera i izmenama u organizaciji rada policije – rekao je Siniša Radaković, načelnik novosadske Policijske uprave, na tradicionalnom prednovogodišnjem razgovoru sa novinarima.

On je istakao da je ukupan broj krivičnih dela za oko 1.700 ili 12 odsto manji u odnosu na 2013. godinu.

-To smanjenje krivičnih dela je posebno uočljivo u protekla četiri meseca, pa je tako između ostalog evidentirano čak za 37 odsto manje razbojništava i 32 procenta manje teških krađa u odnosu na isti lanjski period. U Novom Sadu i okolnim opštinama je, od septembra do danas, počinjeno pet ubistava ili teških ubistava i sva ta najteža krivična dela su rasvetljena, dok je ostao nerasvetljen samo jedan pokušaj teškog ubistva - rekao je načelnik Radaković i dodao da je u okviru nove organizacije rada pojačano prisustvo policije na pojedinim neuralgičnim tačkama u gradu.

Na novosadskim ulicama povećan je i broj policajaca, između ostalog i u okviru zajedničkih patrola sa pripadnicima žandarmerije.

-U proteklih 12 meseci zaplenjeno je skoro 400 kilograma narkotika. U 2015. prioriteti će biti povećanje bezbednosti u okolini škola i nastavak borbe protiv narkomanije, kao i povećanje bezbednosti u saobraćaju – istakao je Radaković.

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track