POBUNA: Nišlije izlaze na ulice ako grejanje poskupi!
Foto: Fonet

Građani prete blokadom glavnih niških institucija

POBUNA: Nišlije izlaze na ulice ako grejanje poskupi!

Srbija -

„Gradska toplana“ u Nišu hoće da povećanja cenu grejanja za čak 20 odsto, a ako im lokalna vlast to odobri, potrošači najavljuju proteste

Ukoliko lokalna samouprava u Nišu „Gradskoj toplani“ odobri povećanje cene grejanja za minimum 20 odsto, koliko je rukovodstvo te toplane najavilo da će tražiti, građani Niša izaći će na ulice i blokirati gradske institucije, najavljuju iz Udruženja skupština stanara i vlasnika privatnih zgrada iz Nišu.Neopravdano- Pošto sada nema potrošnje, niti poskupljenja energenata, poskupljenje grejanja je sasvim neopravdano. Umesto da smanje troškove i višak radnika, kao i plate koje su duplo veće od proseka u Nišu, oni hoće da povećaju cenu grejanja. Očekujem da će i uspeti to da proguraju u Skupštini grada i kad se to desi, mi ćemo izaći na ulice i blokirati Toplanu, Skupštinu i Gradsko veće - kaže Saša Kostić, predsednik Udruženja skupština stanara iz Niša.

Toplana u Nišu najzahtevnija... Traže poskuoljenje 20 posto
Toplana u Nišu najzahtevnija... Traže poskuoljenje 20 posto

U JKP „Gradske toplane“ Niš nismo dobili odgovore zbog čega je neophodno poskupljenje jer je direktor Zoran Stojanović navodno bio zauzet. U ostalim toplanama u Srbiji, među kojima u Beogradu, Kragujevcu i Novom sadu koje smo kontaktirali, tvrde da ne nameravaju da povećaju cenu grejanja. U Užicu čak najavljuju i pojeftinjenje.Jeftiniji energenti- Ukoliko se trend pada cene energenata nastavi do početka grejne sezone, predložićemo smanjenje za pet do 10 odsto - kaže Zoran Šibalić, direktor „Gradske toplane“ u Užicu.S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track