POKLON ZA POLAZAK U ŠKOLU: Za upis u prvi razred u Vranju po 5.000 dinara
Foto: Shutterstock

Pomoć roditeljima

POKLON ZA POLAZAK U ŠKOLU: Za upis u prvi razred u Vranju po 5.000 dinara

Srbija -
Pravo na 5.000 dinara imaju svi učenici prvih razreda, bez obzira na socijalni status svojih porodica

VRANJE - Svi učenici koji polaze u prvi razred osnovne i srednje škole, a žive na teritoriji Vranja, dobiće po 5.000 dinara iz gradskog budžeta, objavio je danas predsednik Skupštine Grada Vranja, Slobodan Stamenković.

Novac je odlukom Gradskog veća, obezbeđen za ukupno 1.518 učenika - za po 759 prvaka i učenika prvog razreda srednjih škola. Stamenković je rekao da je ta odluka doneta da bi se pomoglo roditeljima da opreme đake za polazak u školu i dodao da pravo na 5.000 dinara imaju svi učenici prvih razreda, bez obzira na socijalni status svojih porodica.

"Već nekoliko godina pomažemo roditeljima đaka prvaka sa po 5.000 dinara prilikom polaska u školu, a ovo je prvi put da je u skladu s budžetom planirano i davanje po 5.000 dinara za učenike prvih razreda srednjih škola. Škole su dobile uputstva da sastave spiskove učenika, a roditelji bi novac trebalo da dobiju do kraja meseca", kazao je Stamenković.

Stamenković je rekao da Grad Vranje pomaže roditeljima učenika i time što je za učenike osnovnih i srednjih škola, i za studente, besplatno vađenje dokumenata koja su u nadležnosti loklane samouprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track