PONOVO POŽAR U NIŠU: Baka (91) zapalila stan kandilom, spasao je komšija
Foto: M.M.

U Bulevaru Nemanjića 56

PONOVO POŽAR U NIŠU: Baka (91) zapalila stan kandilom, spasao je komšija

Srbija -

NIŠ - Samo zahvaljujući prisebnosti komšija koji su ih pozvali i brzoj intervenciji vatrogasaca, niko nije stradao u požaru koji je jutros oko 10 sati izbio u stambenoj zgradi na Bulevaru Nemanjića 56.

Do požara je došlo u stanu devedesetjednogodišnje Vere D., a izazvalo ga je kandilo, koje je baka, nakon što je okadila sobe, vratila u regal a da ga nije ugasila.

S obzirom na brzu reakciju vatrogasnih jedinica osim ormara i stvari koje su se u njemu nalazile, ništa drugo nije izgorelo. Verin komšija Dragan Stojanović prvi je primetio paljevinu i pozvao vatrogasce.Osetio sam miris i video dim kako izlazi iz futera vrata na Verinom stanu. Pozvonio sam joj, ona je bila u dnevnoj sobi, uspaničena... nije znala šta joj se dešava. Odveo sam je u svoj stan i pozvao vatrogasce a zatim zatvorio sve prozore kako bih sprečio dotok vazduha da se požar ne bi rasplamsao. Svaka čast vatrogascima, stigli su za samo nekoliko minuta i sprečili da se požar proširi na ostale stanove - priča Stojanović.

Foto: M. M.
Foto: M. M.

Staričin sin Dragan potvrđuje da je požar izazvala nepažnja njegove majke.

- Majka je pobožna žena, čita Bibliju i dva puta dnevno kadi stan. Na žalost, jutros je zaboravila da ga ugasi. Dobro se ipak sve završilo zahvaljujući i komšiji Stojanoviću koji je izvukao na vreme i pozvao vatrogasce - rekao je ovaj čovek.

Ovo je treći požar koji je za poslednjih dvadesetak dana izbio u Nišu. U požaru u naselju Rasadnik koji se dogodio 7. Septembra, lakše su povredjene dve osobe a potpuno je izgorela stambena zgrada. Pre četiri dana goreo je stan u zgradi na Ledenoj Steni čiji je vlasnik takodje zadobio lakše povrede.

(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja