POSAO ZA 35 RADNIKA IZ OKOLINE JAGODINE: Slovaci u Rekovcu otvaraju fabriku za preradu mleka
Foto: Reuters/Ilustracija

Savet za posticaj i razvoj privrede Jagodine

POSAO ZA 35 RADNIKA IZ OKOLINE JAGODINE: Slovaci u Rekovcu otvaraju fabriku za preradu mleka

Srbija -

REKOVAC - Slovačka mlekara izgradiće u Rekovcu fabriku za prozvodnju mlečnih proizvoda na bazi ovčjeg i kozjeg mleka, u kojoj će za početak zaposliti 35 radnika, izjavio je predsednik Saveta za posticaj i razvoj privrede Jagodine Nikola Radosavljević.

Reč je o slovačkoj "Kolibi" koja će izgraditi fabriku manjeg kapaciteta koja je trebalo da bude otvorena u Jagodini, ali je na nivou Skupštine grada Jagodine dogovoreno da se ustupi Rekovcu, zbog visokog stepana nerazvijenosti te opštine, objasnio je Radosavljević, koji je i predsednik Gradskog odbora SNS Jagodine i šef odborničke grupe te stranke u Skupštini grada.

Rekovac, koji spada u četvrtu grupu opština Srbije i dobija najveće subvencije od države za strane investicije, ima 13.500 ovaca, a investitor iz Slovačke se opredelio za Srbiju, zbog tržišta u Srbiji ali i izvoza za Rusku Federaciju i zemlje Evropske unije, dodao je Radosavljević.

On je rekao da je, on prvo, na čelu privredne delegacije, boravio u radnoj poseti Slovačkoj a zatim je u Rekovac došao i vlasnik "Kolibe" Petar Zan."Dogovoreno je da se ugovor o otvaranju fabrike potpiše u Rekovcu 15. januara, fabrika bi za početak zaposlila 35 radnika a do kraja godine, kada prerada dostigne 1.000 litara mleka, 100 radnika." On kaže da su Slovaci zainteresovani za otvaranje i drugih fabrika u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track