POSLE 15 GODINA: Mihajlovićeva otvorila rekonstruisani glavni put na Tari!
Foto: Ministarstvo Građevine

Zahvaljujući ministarki u opštinu se ponovo ulaže

POSLE 15 GODINA: Mihajlovićeva otvorila rekonstruisani glavni put na Tari!

Srbija -
U Kaluđerske bare uloženo je 25,5 miliona dinara, a ministarki Zorani Mihajlović uručeno je priznanje za izuzetan doprinos Bajinoj Bašti
1 / 4 Foto: Ministarstvo Građevine

BAJINA BAŠTA - Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović otvorila je danas rekonstruisani centralni put na Tari, Kaluđerske bare, u koji je uloženo 25,5 miliona dinara i istakla da je to preduslov za dalji razvoj turizma na Tari.

"Zadovoljstvo mi je što smo završili deonicu puta u koju nije ulagano od 1983. godine. Nadam se da za sve buduće rehabilitacije više nikada nećemo reći da toliko godina negde nije ulagano", rekla je Mihajlović novinarima na Tari gde je rekonstruisan put dužine 1,3 kilometara.Ona je rekla da nije moguće pričati o razvoju turizma i ostvarenju većih prihoda po tom osnovu, i zbog toga istakla da vlada zajedno sa lokalnim vlastima želi da razvija Taru i opštinu Bajina Bašta i da ulaže u infrastrukturu.

Prema njenim rečima, prošle godine je više od 150 miliona dinara uloženo u putnu infrastrukturu opštine Bajina Bašta, što kako je navela, nije dovoljno, jer u ovoj opštini postoji još saobraćajnica na kojima se mora raditi.

"Iz ove oštine je otišlo više od 3.000 ljudi. Novim ulaganjima stvaramo uslove da se na Taru ljudi vraćaju i da bude više turista, upravo u periodu kada Tara proslavlja 110 godina od početka organizovanog bavljenja turizmom", rekla je Mihajlović.Ona je naglasila da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rešavanju problema u ovoj opštini pristupa sistemski, što potvrđuju i mere preduzete na uklanjanju nelegalnih objekata na Perućcu.

"Ova vlada je rešena da sačuva nacionalne parkove za buduća pokoljenja, da Perućac bude dostupan svima. Investiramo, rekonstruišemo, povezujemo ovaj region jer bez puteva do Tare, do aerodroma, do Mokre Gore i do jezera nema boljeg života. Mi to znamo i zato rekonstruišemo puteve kako smo i obećali", rekla je Mihajlović.Mihajlović je poručila ostalim opštinama u Srbiji da će im vlada pomoći u razvoju infrastrukture.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da na teritoriji ove opštine ima još dosta da se radi, a da su najveći problem klizišta."Sami znate da je Srbija sva u klizištima, a od 26 klizišta koliko ih ima na ovom području, odradili smo četiri koja su bila veoma bitna", rekao je Drobnjak.On je rekao da će "Putevi Srbije" zajedno sa Vladom Srbije pomoći u saniranju svih puteva u Srbiji.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da je saobraćajnica koja je danas zvanično otvorena za Taru jako važna, jer je nosilac razvoja turizma na toj planini."Konačno smo dobili pristojne uslove za razvoj turizma na Tari", rekao je Filipović.Ministarka je prethodno prisustvovala sednici skupštine grada povodom obeležavanja Dana opštine na kojoj joj je uručeno priznanje za izuzetan doprinos u otklanjanju posledica majskih poplava iz 2014. godine.Istim povodom, uručeno je i priznanje šefici kabineta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Mariji Blečić, kao i direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track