POSLE 48 SATI: Prva domaćinstva u Majdanpeku dobijaju struju!
Foto: EMS

Konačno

POSLE 48 SATI: Prva domaćinstva u Majdanpeku dobijaju struju!

Srbija -
Ceo grad ostao bez struje 1. decembra oko 17 časova, a iz EMS su saopštili da je situaciju dodatno otežalo to što je došlo do prekida električne energije na sva tri pravca

MAJDANPEK - EPS pustio pod napon trafostanice u Majdanpeku. Grad će postepeno dobijati struju, potvrđeno je u Elektromreži Srbije.

Ceo Majdanpek je ostao bez struje 1. decembra oko 17 časova, a iz EMS su saopštili da je situaciju dodatno otežalo to što je došlo do prekida električne energije na sva tri pravca.

Prema informacijama sa terena, kvarovi su se poslednja tri dana nizali jedan za drugim, jer su vremenski uslovi bili izuzetno teški, sa ledenom kišom i jakim vetrom.

Predsednik Skupštine opštine Majdanpek Slaviša Božinović je rekao da je stigla pomoć u vodi i hrani, kao i da su trgovine za sada snabdevene neophodnim namirinicama.

"Radnicima EMS treba odati priznanje za nadljudske napore koje su činili da Majdanpek dobije struju. Po zaleđenim provodnicima, u kolicima su se spuštali iznad ambisa dubokog 100 metara", rekao je Božinović.

EMS je prošle noći odlučila da deo 400-kilovoltne mreže prvi put upotrebi za napajanje Majdanpeka, tako što će deo te mreže prebaciti da radi na nižem, 110-kilovoltnom naponu.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track