Poznati s mališanima zasadili drvo u vrtiću u Svilajncu
Foto: Kurir

Vrtić „Dečja radost“ rekonsturisan posle poplava

Poznati s mališanima zasadili drvo u vrtiću u Svilajncu

Srbija -
U rekonstrukciju je uloženo čak 900.000 evra, a na prvom mestu bih se zahvalio srpskim medijima, ambasadama i svim ljudima dobre volje, a pogotovo mališanima koji su strpljivo čekali da im se obnove prostorije u kojima će boraviti – rekao je Predrag Milanović predsednik opštine Svilajnac

SVILAJNAC – U strašnim poplavama koje su prošle godine razorile Svilajnac, između ostalog, potpuno je stradao i jedini vrtić u tom gradu, „Dečja radost“. Vrtić je bio katastrofalno uništen, a čak i kada se voda povukla, objekat je ostao prepun blata i prljavštine. Zidovi su bili mokri i oronuli, podovi razoreni, a odasvud su izranjale polomljene dečje igračke i raspali dušeci od njihovih krevetića.

Zahvaljujući angažovanju čelnika grada i brojnim donacijama, vrednim čak 900.000 evra, danas je ovaj vrtić u boljem stanju nego ikada pre. Potpuno je rekonstruisan i iznutra i spolja, a mališanima je obezbeđen komfor kakav zaslužuju. Poslednja faza radova u vrtiću, ujedno i svečana, bila je jučerašnja akcija ozelenjavanja parka vrtića.Predstavnici dipolomatskog kora, medija i poznate ličnosti posadile su po drvo u dvorištu vrtića čime je na simboličan način obeležen završetak svih radova u ovoj ustanovi. Dnevni list Kurir takođe je učestovao u akciji. Tako smo zasadili drvo sa pločicom našeg medija. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović zahvalio se svim donatorima i medijima i istakao da bez svih nas, vrtić danas ne bi izgledao ovako kako izgleda. -Nakon godinu i po dana sređivanja, s vrtićem „Dečja radost“ možemo svi da se ponosimo. Uloženo je čak 900.000 evra, a na prvom mestu bih se zahvalio srpskim medijima, ambasadama i ambasadorima koji su pomogli, poznatim ličnostima, svim ljudima dobre volje, a pogotovo mališanima koji su strpljivo čekali da im se obnove prostorija u kojima će boraviti – rekao je Milanović. On je dodao da u ovom vrtiću svakodnevno boravi više od 400 dece i da će svi oni sada imati odlične uslove za igru i učenje.

POZNATI POSADILI PO DRVO Među ličnostima iz javnog života Srbije koje su posadile po jedno drvo kao doprinos ozelenjavanju parka bili su ambasador Turske Mehmet Kemal Bozaj, predstavnici Ambasade SAD, Velike Britanije, reditelj Kokan Mladenović, direktor TV B92 Veran Matić, košarkaš Nikola Lončar, glumac Svetislav Goncić, glumica Iva Štrljić, predstavnici Fondacije Novak Đoković, predstavnici medijskih kuća koje su pratile i pomogle obnovu vrtića, među kojima su i predstavnici redakcije Kurira. Ukupno je posađeno 20 sadnica.

- 2.700 kuća oštećeno je u poplavama u Svilajncu - 13 miliona evra je bila ukupna šteta na javnim i privrednim objektima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track