PREDSEDNICA OPŠTINE PEĆINCI TVRDI: Nije srušen spomenik Nikolaju, već betonska ploča
Foto: Printscreen Twitter

Niko nije podneo nikakav zahtev

PREDSEDNICA OPŠTINE PEĆINCI TVRDI: Nije srušen spomenik Nikolaju, već betonska ploča

Srbija -

NOVI SAD - Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički izjavila je večeras da u mestu Šimanovci u toj opštini nije srušen spomenik pokojnom vladiki Srpske pravoslavne crkve Nikolaju Velimiroviću već betonska ploča.

Ona je saopštila da prema zapisniku koji je sačinio opštinski komunalni inspektor, u Šimanovcima nije srušen nikakav spomenik, jer spomenika na tom mestu nije ni bilo.

"Ono što jeste uklonjeno, to je betonska ploča, a uklonjena je po nalogu opštinskog komunalnog inpektora koji je, vršeći redovnu kontrolu javnih površina pred seosku slavu, uočio betonsku ploču izlivenu na tek uredjenoj javnoj površini u centru sela", navela je ona.

Dubravka Kovačević Subotički je dodala je da je komunalni inspektor, nakon što je proverio sa Odeljenjem za urbanizam Opštine Pećinci i utvrdio da niko nije podneo nikakav zahtev za postavljanje bilo kakvog objekta na ovoj javnoj površini, naložio uklanjanje betonske ploče.

"Opština Pećinci je tim povodom podnela krivične prijave protiv NN lica, a na nadležnim organima je da utvrde ko je i za koju namenu bez zakonom propisanih dozvola izlio betonsku ploču na javnoj površini u centru Šimanovaca. Stav lokalne samouprave je jasan: zakon se mora poštovati i mora se stati na put divljoj gradnji", rekla je ona.

Očevici su agenciji Beta ispričali da je u mestu Šimanovci u Sremu bagerima i uz policijsko obezbedjenje, srušen spomenik vladiki Nikolaju, koji je u centru sela podignut na ličnu inicijativu jednog meštanina.Oni su kazali da je spomenik srušen uz prisustvo tridesetak specijalaca u punoj opremi i više inspektora.Akcija je organizovana proteklog petka, na dan seoske slave, a policija je bila blokirala raskrsnicu džipovima, naveli su očevici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track