(VIDEO) ČLAN SRS DEMANTOVAO OTMICU: Nisu me oteli naprednjaci
Foto: Printscreen YT

Totalna zabuna u Apatinu

(VIDEO) ČLAN SRS DEMANTOVAO OTMICU: Nisu me oteli naprednjaci

Srbija -

Budući odbornik SRS u Skupštini opštine Apatin Miodrag Pavlović demantovao je večeras glasine o tome da je navodno "kidnapovan".

"Na ovaj način hoću da demantujem sve glasine koje postoje. Nemamo nikakvih problema. Demantujem navode o svojoj otmici. Otmice nema", rekao je Pavlović u telefonskoj izjavi za Tanjugu.

"Žao mi je što je došlo do ovakve situacije. Ne radi se ni o kakvoj otmici, ni o kakvoj prisili. To je želja da se diskredituje Srpska napredna stranka ili pojedini njeni članovi", rekao je Pavlović. On je dodao da je juče i danas primio više poziva od predsednika opštine Apatin i nekih članova o sastanku koji je trebalo da bude održan. On je objasnio da je bio prvi na listi SRS i da je ta stranka osvojila dva odbornička mandata - jedan je njogov a drugi Miodraga Cvijetićanina.

On je rekao da će njih dvojica biti budući odbornici i da je za sada to jedina činjenica, a da je ostalo "sve naduvano". Predsednik opstine Apatin iz SPS Živorad Smiljanić optužio je lokalne naprednjake, kako su preneli mediji, da su "kidnapovali" Pavlovića ispred zgrade opštine kada je trebalo da se sastane sa njim.

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić izjavio je ranije danas da se u tom gradu desila postizborna otmica koju su izveli lokalni naprednjaci.

Smiljanić koji je iz Socijalističke partije Srbije, a na vlasti u koaliciji s demokratama i radikalima, rekao je za televiziju N1 da su naprednjaci kidnapovali nosioca lokalne liste Srpske radikalne stranke ispred zgrade opštine kada je trebalo da se sastane s njim.

"Pošto mi imamo video nadzor ovde oko opštine, mi smo onda uključili to i videli da ga je ustvari grupa naprednjaka - naših, lokalnih - zgrabila, i ubacila u džip, i odvezla u Prigrevicu tamo, u neku privatnu kuću", rekao je Smiljanić.

On je dodao da je koalicija okupljena oko SPS i SRS pobedila na izborima.

"Oni sad pokušavaju da, što kaže, neke ljude ubede, uplaše, pošto je (lider radikala Vojislav) Šešelj navodno prihvatio da oni idu. Medjutim, pošto je ovo mali grad, mi se svi dobro znamo i niko od ovih radikala nije hteo da napusti koaliciju, i oni su ga sad kidnapovali. Ne znam šta su hteli time da dobiju", kaže Smiljanić.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Apatin saopštio je večeras da dosadašnji predsednik Opštine Apatin Živorad Smiljanić obmanjuje i izmišlja sa ciljem da prekroji volju građana i da manipulacijama pokuša da promeni broj odbornika u korist SPS-a, jer je izgubio izbore u Apatinu, dobivši samo 12 od 29 mandata.

SNS smatra da je plasiranje izmišljenih događaja Smiljanića, kao i pokušaj svojatanja i privatizovanja odbornika i njihove volje, samo još jedan dokaz da je došlo vreme za njegovu političku penziju, navodi se u saopštenju. "Ono što je posle 24. aprila 2016. godine postalo svima jasno je da građani više ne žele Smiljanićevo rukovodstvo, posle decenija političkih obmana", navodi se u saopštenju naprednjaka.

http://www.youtube.com/watch?v=09R4ZNRxooQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track