PRELETANJE U LAJKOVCU: Predsednik opštine iz SPS prešao kod Vulina
Foto: Printscreen

Ubeđen u jaku levičarsku partiju

PRELETANJE U LAJKOVCU: Predsednik opštine iz SPS prešao kod Vulina

Srbija -
Bojčić je saopštio da je odluku o prelasku je doneo 7. avgusta zbog želje za ličnom, profesionalnom političkom afirmacijom i želje da sarađuje sa Vulinom

LAZAREVAC - Predsednik Opštine Lajkovac i dosadašnji član Socijalističke partije Srbije Živorad Bojičić napustio je tu stranku i danas formalno pristupio Pokretu socijalista, saopšteno je iz tog pokreta.

Kako je Bojičić objasnio na konferenciji za medije u Opštinskom odboru PS u Lazarevcu, kojoj je prisustvovao i predsednik te stranke Aleksandar Vulin, odluku o prelasku je doneo 7. avgusta zbog želje za ličnom, profesionalnom političkom afirmacijom i želje da sarađuje sa Vulinom.

"On je čovek koji rešava probleme, koji je humanista i iskreni levičar. I sebe tu prepoznajem, jer pokušavam da budem isti takav otkako sam zakoračio u svet politike", rekao je Bojičić.

Bojičić je dodao da je Pokretu socijalista pristupio i zato što je to, kako je rekao, partija iskrene levice i poručio da se nada da će doći vreme da svi srpski socijalisti budu u jednoj stranci, jer je neophodno postojanje jake levice na političkoj sceni Srbije.

On je naglasio da iz SPS nije izašao da bi "rasturio" njen opštinski odbor u Lajkovcu jer, kako je rekao, nije u sukobu ni sa kim, ali ni da da bi ostao na predsedničkoj funkciji te opštine.

Bojičić je dodao da nije pozvao nikoga iz svoje nekadašnje stranke da mu se pridruži, ali da će svima koji to žele vrata biti otvorena.

Predsednik Pokreta socijalista Vulin istakao je da se ta stranka od svog osnivanja vodi idejom da u njoj ima mesta za sve, ali ne i za svakoga zbog čega PS nikada nije pokušavao da se nametne brojnošću, već samo kvalitetom."Živorad Bojičić je dokaz da PS računa na najbolje, na čestite, časne, prave srpske domaćine. Ovo je srce Srbije, u srcu Srbije, PS sada može da kaže da ima čoveka koji vodi opštinu zato što su tako hteli njeni građani, zajedno sa našim koalicionim partnerima iz SNS i zato što voli opštinu", rekao je Vulin.

Kako je dodao, postoje stvari koje čovek u politici mora da ceni - doslednost, hrabrost, dostojanstvo i, iznad svega, vrednoću i poštenje.

"Naš Žika nam sve to donosi. PS je ponosan na ovaj dan i na čoveka koji je došao", rekao je Vulin.Predsednik Pokreta socijalista je istakao da su pred Srbijom izbori na koje će ta stranka izaći u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

"Naš prvi interes jeste da borba koju je poveo Aleksandar Vučić bude završena pobedom za sve građane Srbije. Ovo je naš doprinos toj pobedi", poručio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track