PREVENTIVNO: U Šapcu uvedena vanredna situacija
Foto: Kurir, Radmila Jeremić

Sednica Gradskog štaba

PREVENTIVNO: U Šapcu uvedena vanredna situacija

Srbija -
ŠABAC - Gradonačelnik Šapca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović posetio je danas Gornju Vranjsku, gde se uz tok kanala Zmajevac preventivno postavljaju džakovi.
1 / 5 Foto: Kurir, Radmila Jeremić

On je napomenuo da je sinoć održan Gradski štab za vanredne situacije, nakon čega je uvedena vanredna situacija u tri sliva, na rekama Dobravi i Dumači i na Cerskom obodnom kanalu. Takođe je demantovao navode u medijima da je u Gornjoj Vranjskoj došlo do izlivanja zbog zapušenih kanala.

- Vanredna situacija u ova tri sliva je preventivno uvedena da bi zaštitili ljude i njihovu imovinu. Voda se nije izilila na mestima na kojima može da ugrozi domaćinstva. Mi smo prošle godine preventivno čistile kanale i vodotokove drugog reda, što se pokazalo kao dobar potez. Tokom jučerašnjeg dana palo je 45 litara kiše po kvadratnom metru, a padavine se nastavljaju i danas. Meštane Gornje Vranjske, čije se kuće nalaze uz sam kanal, preventivno smo prebacili u Dom kulture, rekao je Zelenović.

On je istakao da je Štab doneo odluke da se počne sa preventivnim podizanjem nasipa na potezu od groblja u Mrđenovcu, u dužini od 1,5 kilometara. - Uveli smo radnu obavezu i pasivno dežurstvo za sve zaposlene i radno sposobne muškarce u gradskim javnim preduzećima i ustanovama, do 31.maja. Oni će po potrebi biti angažovani na punjenju, utovaru i istovaru džakova, naveo je gradonačelnik.

(Foto: Arhivske fotografije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track