PRIJEPOLJSKI MATURANTI REKLI ŠTA MISLE: Sreća pa posadismo maline
Foto: Shutterstock

Ovako vide svoju budućnost

PRIJEPOLJSKI MATURANTI REKLI ŠTA MISLE: Sreća pa posadismo maline

Srbija -
Moj otac ima hektar zemlje pod malinom. Jasno mi je da neću naći posao kao mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, ali eto sreća pa posadismo maline. Imaćemo od čega da živimo", kaže Medina Nemović

PRIJEPOLJE - Maturanti prijepoljske Tehničke škole na majicama sa natpisom "Sreća pa posadismo maline" koje su danas nosili povodom završetka godine, uputili su poruku kako vide svoju budućnost.

Učenica Tijana Sredojević kaže da su se za ovu poruku dogovorili na sastanku odeljenske nastave, jer im je jasno da s obzirom na vreme u kojem žive od njihovog školovanja nema mnogo vajde.

"Hteli smo da imamo jedinstvene majice, na kraju je celo odeljenje pristalo da ih obuče. Nečiji roditelji su već imali zasade malina, a neki su ih prošle godine posadili, tako da ćemo imati neku zaradu, jer nam je samo to preostalo", kaže maturantkinja Tijana.Ona je dodala da lokalne vlasti te opštine ulažu velika sredstva i daju subvencije za proizvodnju "crvenog zlata" i zbog toga su došli na ideju za ovaj natpis koji stoji na njihovim majicama, jer je to nažalost jedini način da se zaradi u Prijepolju.

"Moj otac poseduje hektar zemlje pod zasadom maline. Jasno mi je da neću naći posao kao mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, ali eto sreća pa posadismo maline. Imaćemo od čega da živimo", kaže Medina Nemović, maturantkinja Tehničke škole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track