(FOTO) OVO SE NE PAMTI: U Novoj Varoši i Prijepolju, više snega nego na Zlatiboru
Foto: Printscreen Twitter

(Ne)vreme

(FOTO) OVO SE NE PAMTI: U Novoj Varoši i Prijepolju, više snega nego na Zlatiboru

Srbija -

Sneg koji od sinoć pada u Novoj Varoši i Prijepolju dostigao je u planinskim predelima visinu od 30 centimetara, svi magistralni putevi su prohodni, ali se saobraćaj odvija usporeno po mokrim klizavim kolovozima.

Problema ima u višim pedelima Zlatara, gde pojava magle smanjuje vidljivost i dodatni je razlog za pojačani oprez kod vozača. Rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš Dejan Grbić, kaže da se putni pravci održavaju prema prioritetima te da je kritično u selima Božetići, Bela Reka i Jasenovo, gde visina snega iznosi i više od 30 santimetara.

Mokar i vlažan sneg napravio je probleme i voćarima ovog kraja.

Direktorka JKP "3. septembar" iz Nove Varoši Suzana Šuljagić kaže da su njihova dva kamiona za čišćenje snega sve vreme na terenu i da obilaze i gradsko i seosko područje.

"Pratimo situaciju i temperaturu i ukoliko bude bilo potrebno počećemo sa posipanjem soli i rizle", kazala je ona. Prema njenim rečima, problema sa snabdevanjem vodom, toplotnom i električnom energijom za sada nema.

Šef Odeljenja poljoprivredne stručne službe u Prijepolju Ifet Hamzić ističe da je sneg ugrozio voće koje je u fazi cvetanja i pupoljaka te da je naročito u opasnosti koštunjaavo voće.

Hasan Hasanagić voćar iz Prijepolja kaže da sluša savete stručnjaka ali isto tako tvrdi da ga je višedecenijsko iskustvo naučilo da i sam primeni neke od mera koje stručnjaci nisu skloni da predlože, pa je tako od ranog jutra u svom voćnjaku i uklanja sneg sa stabala šljive, kajsije, trešnje i višnje.

Direktor JKP "Lim" iz Prijepolja Enis Memišahović kaže za "Glas zapadne Srbije" da su od juče po nalogu RHMZ i Sektora za vanredne situacije u pripravnosti i da su vršili monitoring nad komunalnom situacijom u gradu.

"Noć je protekla mirno u samom grdu nema mnogo snega. Snabdevanje vodom i toplotno energijom je uredno. Prema našim informacijama nema prekida u snabdevanju električnom energijom", ističe Memišahović.

(VIDEO) ZABELELA SE SRBIJA NA GARAVU SREDU Sneg pada u Novom Sadu, na Fruškoj gori, Tari, Zlatiboru!

(FOTO) MEĆAVA U APRILU: Na Zlatiboru jutros 25 centimetara snega!

ZABORAVITE NA CRVENO ZLATO OVE GODINE: Sneg u Srbiji PRETI MALINAMA i JAGODAMA

(VIDEO) NIJE IH MIMOIŠAO: Evo kako je Kikinda dočekala sneg u aprilu

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO : Da li je piletina zaražena salmonelom stigla u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track