PROMOCIJA DOMAĆIH PROIZVODA: Palma vodi 350 zanatlija u Grčku
Foto: Promo

Izlaganje u Paraliji

PROMOCIJA DOMAĆIH PROIZVODA: Palma vodi 350 zanatlija u Grčku

Srbija -
Reč je o kovačima, užarima, pintarima, opančarima, tkalcima, mlinarima, pčelarima, umetnicima onima koji izrađuju proizvode od kamena, betona, tekstila, prehrambene proizvode, etno galanteriju

JAGODINA - Od 24. do 29. maja, u organizaciji grada Jagodine, a o trošku donatora, u Grčkoj će boraviti 350 zanatlija iz Jagodine i drugih opština Pomoravskog okruga. Reč je o kovačima, užarima, pintarima, opančarima, tkalcima, mlinarima, pčelarima, umetnicima onima koji izrađuju proizvode od kamena, betona, tekstila, prehrambene proizvode, etno galanteriju, saopštio je Dragan Marković Palma.

Marković je rekao da je moto ovog putovanja "I ja sam privrednik", te da će sve zanatlije u Paraliji poneti svoje proizvode i izložiti ih na platou.

"Cilj je da mali privrednici i zanatlije prodaju svoje proizvode u Evropi. Mi ne možemo da čekamo da nam Evropa da ono pravo zeleno svetlo. Mi smo dobili od Evrope žuto svetlo. I treba da iskoristimo to i prođemo, a da koristi imaju naši proizvođači", izjavio je Marković.

"Politički deo delegacije imaće u Solunu sastanak sa gradonačelnikom i predsednikom Privredne komore tog regiona, sa centralnom temom, kako da što bolje iskoristimo luku Solun, koja nam je bliža od Bara, uz mnogo bolji put. I to će biti naša ponuda stranim investitorima, od kojih su 4 već napravili svoje fabrike i rade u Jagodini, a u najavi je još sedam, jer je transport veoma bitan faktor u kalkulaciji cene", istakao je Marković.

Na konferenciji za novinare predstavili su se putnici za Grčku, zanatlije iz Jagodine i ostalih opština Pomoravskog okruga, koji su izrazaili veliku zahvalnost jagodinskoj lokalnoj samoupravi, što se neko setio starih zanata i malih privrednika.

Skupština grada Jagodine, izradila je katalog sa biografijama svih putnika za Grčku, sa akcenom na njihove delatnosti. U Grčku putuju i lekari koji će obići jednu bolnicu, vaspitači će biti gosti svojih kolega u vrtiću, a putovaće i nekoliko privrednika koji zapošljavaju preko 50 radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track