PROTEST: Duvanžije iz Niša traže smenu predsednika Apelacionog suda
Foto: Profimedia

PROTEST: Duvanžije iz Niša traže smenu predsednika Apelacionog suda

Srbija -
Najavili su i krivične prijave protiv odgovornih u ovoj ustanovi zbog toga što su, kako navode, suprotno preporukama Vrhnovog kasacionog suda, u sporovima proizvođača duvana sa kompanijom „Filip Moris“ presude donosili u korist američke kompanije
Proizviđači duvana iz okoline Niša ponovo su, posle godinu dana, protestovali ispred Apelacionog suda zbog presude kako su rekli u korist kompanije "Filip Moris" kojima su prodavali svoj duvan i smatraju se oštećenim.
Naime, duvanžije su zatražile smenu predsednika Apelacionog suda i najavile krivične prijave protiv odgovornih u ovoj ustanovi zbog toga što su, kako navode, suprotno preporukama Vrhnovog kasacionog suda, u sporovima proizvođača duvana sa kompanijom „Filip Moris“ presude donosili u korist američke kompanije.
Problemi proizvođača duvana datiraju još iz 2005. godine kada je novi vlasnik niške fabrike duvana prestao da otkupljuje duvan od domaćih proizvođača, tako da oni nisu mogli da u naturi isplate traktore, sušare i drugu opremu koju su preuzeli od fabrike tokom 2001. godine i 2002. godine.

Ninamedia

http://www.youtube.com/watch?v=JcxItbMURvs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track