Pukla je cev, vodu nije kralo preduzeće
Foto: Fonet

Direktor „MB Namenske“ tvrdi da nisu umešani u aferu

Pukla je cev, vodu nije kralo preduzeće

Srbija -
Radoš Milovanović uverava da je voda godinama odlazila u zemlju, a da nije trošena za njihove potrebe. JP „Komunalac“ oštećen za 20 miliona dinara

BEOGRAD - Razlog za enormnu potrošnju vode javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ je pucanje cevi i izlivanje vode u zemlju, a ne krađa za koju je kriva fabrika naoružanja „Milan Blagojević - Namenska“ u Lučanima, tvrdi direktor ove fabrike Radoš Milovanović.

- Nažalost, nedavno smo saznali da je neko od radnika „Komunalca“ zatrpao šaht sa vodomerom koji nije očitavao, pa je preduzeću fakturisana paušalna potrošnja vode koju smo uredno plaćali. Pre mesec dana šaht je otkopan, radnici su pogledali vodomer i primetili enormno veliku potrošnju vode. Naši odgovorni ljudi su otkrili da je pukla cev i da je poslednjih godina voda odlazila u zemlju, a nije trošena za potrebe preduzeća - kaže Milovanović i dodaje da je cev nedavno zamenjena.Podsetimo, bivši direktor „Komunalca“ Rade Milutinović 2008. godine naredio je svom radniku da zatrpa šaht preduzeća „MB Namenska“, a fabrika MB Lučani vodu je plaćala paušalno po ceni od 9.600 dinara mesečno. Kada je vodomer nedavno očitan, na njemu je otkrivena potrošnja vode od 189.069 metara kubnih iako je pre sedam godina bila 18.108 metara kubnih, čime je JP „Komunalac“ oštećen za 20 miliona dinara. Sadašnji direktor ovog preduzeća Milomir Beščević podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Radeta Milutinovića zbog gubitka vode. (J. P.)

Mutljavina sa šahtomPOLICIJA ĆE ISPITATI SVEZašto je neko zatrpao ovaj šaht i vodomer i time onemogućio da se primeti potrošnja vode? Na predlog tužilaštva, MUP će ispitati one koji su imali kontakt sa ovim šahtom. Jasno je čija je ovo greška i ko odgovoran da tačno očitava potrošnju vode - uverava Radoš Milovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track