Putevi Srbije: Prohodni svi putevi prvog i drugog prioriteta
Foto: Kurir

Srbija pod snegom

Putevi Srbije: Prohodni svi putevi prvog i drugog prioriteta

Srbija -
Sva sredstva su zaposlena, putari rade i nema problema na putnoj mreži, rekao je Stanisavljević.

BEOGRAD - Svi državni putevi prvog i drugog priroteta u Srbiji su prohodni za saobraćaj, izjavio je danas rukovodilac Štaba Zimske službe Puteva Srbije Zoran Stojisavljević ističući da su putari angažovani u punom kapacitetu i da su spremni za nove snežne padavine.

"Sva sredstva su zaposlena, putari rade i nema problema na putnoj mreži", rekao je Stanisavljević.

Kako je rekao, svi državni putevi prvog prioriteta su preventivno posuti solju, a drugog prioriteta, u skladu sa planom, rizlom i po potrebi mešavinom.

"Situacija je pod kontrolom i po potrebi se interveniše", kazao je Stojisavljević dodajući da zasada nema kritičnih deonica.

Vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" saobraćaju bez problema, izjavio je glavni dispečer Dejan Vuković.

On je rekao da je sve kako treba i napomenuo da je jutros bilo problema na uzvišenjima - Mirijevo, Kumodraž, Avalski put..., ali da od 9.50 sve radi normalno.

Hidrometeorološki zavod Srbije je upozorio da će večeras, u toku noći i u ponedeljak na području Srbije u većini krajeva doći do stvaranja snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a usled jakog vetra biće i snežnih nanosa.

Kako je navedeno na sajtu tog zavoda, od ponedeljka do subote (03.01.) biće veoma hladno, ujutro umeren i jak mraz, a danju temperatura niža od nule.

Zimska služba Puteva Srbije, u periodu od 15. novembra do 31. marta, održava oko 15.000 kilometara državnih puteva sa 160 punktova.

Putevi Srbiće će ove zimske sezone, imati na raspolaganju ukupno više od 66.730 tona soli i 1.500 tona hladne asfaltne mase.

Zimska služba ima 709 putarskih vozila i kamiona, 328 mašina, 867 radnika putara, 189 tehničara... , a održavaće 669 km autoputeva, oko 4.100 državnih puteva prvog reda i oko 10.240 km puteva drugog reda.

Prema planu, na putevima prvog prioriteta će se posipati so i rizla, putevima drugog prioriteta rizla i šljaka, a na putevima trećeg prioriteta čistiće se sneg.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track