RADILE MAKAZE U ŠUMADIJI: Ukrali struju vrednu 2,1 milion dinara
Foto: Kurir Arhiva

Potrošili 180.000 kilovat časova

RADILE MAKAZE U ŠUMADIJI: Ukrali struju vrednu 2,1 milion dinara

Srbija -
Osim što će nelegalni potrošači morati da plate utrošenu struju, protiv njih će biti podneta krivična prijava, a takođe radnici PD Cenatr su demontirali sva merna mesta, i sa spiska izbrisali sve kupce

KRAGUJEVAC - Radnici privrednog društva "Centar" su, tokom dve akcije kontrole potrošača električne energije u varošici Gruža i kragujevačkim naseljima Stanovo i Bagremar, otkrili 13 nelegalnih korisnika, koji su utrošili struju uvrednosti od oko 2,1 milion dinara.

"U Gruži su kontrolisana 232 potrošača od kojih je sedamnelegalno priključeno na elektrodistributivnu mrežu, a u naseljima Stanovo i Bagremar od 245 korisnika šest je neovlašćeno trošilostruju", izjavio je portparol privrednog društva "Centar" Bojan Radojević.

Na taj način, dodao je, neovlašćeno su potrošili nešto višeod 180.000 kilovat časova, što u novcu iznosi više od 2,1 miliona dinar, a koju će nesavesni potrošači morati da plate.

"Pored toga, protiv nelegalnih potrošača biće podnete krivične prijave", rekao je Radojević i dodao da su kod svih njih demontirana merna mesta i izbrisani iz evidencije kupaca, kao i da će morati da podnesu zahtev za priključak.

Privredno društvo "Centar" strujom snabdeva potrošače Šumadijskog, Braničevskog i Podunavskog okruga, a mesečni gubici iznose od 150 do 200 miliona dinara, što je i razlog čestih, kako kažu u tom društvu, masovnih akcija na otkrivanju krađe struje.

U takve, dosadašnje, četiri akcije u Gruži, Stanovu i Bagremaru, kao i ranije u Kragujevcu i Velikoj Plani, ukupno je kontrolisalo oko 770 potrošača i otkriveno 46 nelegalno priključenih.

"Kod svih njih obračunato je preko pola miliona ukradenih kilovata, a nelegalnim potrošačima je fakturisano gotovo sedam miliona dinara", rekao je Radojević i dodao da će masovna kontrola potrošača postati stalna praksa na celoj teritoriji privrednog društva "Centar", kao i da će podjednako biti obuhvaćena gradska područja, prigradska naselja i sela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track