RADILI PA ZARADILI: Predsednik Gradske izborne komisije u Kraljevu inkasirao 270 000 dinara
Foto: Wikipedia

Najveće nadoknade u Srbiji

RADILI PA ZARADILI: Predsednik Gradske izborne komisije u Kraljevu inkasirao 270 000 dinara

Srbija -

Ivan Petrović, predsednik,gradske izborne komisije kaže da je sve rađeno po zakonu o lokalnoj samoupravi i gradskim aktima koji su bili zatečeni od ranije, kao i da je ovoga puta izborna komisija utrošila duplo manje para od prethodne

U Kraljevu još nije održana konsitutivna sednica novog gradskog parlamenta, ali je gradska izborna komisija debelo naplatila svoj dvomesečni angažman. Naknada članova izborne komsije iznosila je od 240.000 do čak 270.000 dinara. Taj iznos prosečni Kraljevčanin, pod uslovom da ima posao, može da zaradi za godinu dana.

Ivan Petrović, predsednik,gradske izborne komisije kaže da je sve rađeno po zakonu o lokalnoj samoupravi i gradskim aktima koji su bili zatečeni od ranije, kao i da je ovoga puta izborna komisija utrošila duplo manje para od prethodne. Ipak na pitanje koliko je iznosila naknada za predsednika, zamenike I članove izborne komisije dobili smo sledeći odgovor: “Tu informaciju dobićete na dana kada se bude konsituisala nova gradska skupština. Mi smo dužni da sačinimo izveštaj i javnost će biti upoznata na dan kada bude konstituisana gradska skupština”.

Gotovo svi članovi obaveze u izbornoj komisiji radili su uz redovan posao u gradskoj upravi ili javnim preduzećima i ustanovama, a kako saznajemo niko tokom rada u izbornoj komisiji nije bio na slobodnim danima, godišnjem odmoru ili ne daj bože neplaćenom odsustvu.

“Mi smo radili više od dva meseca, imali smo više od 60 sednica i mnogo dežurstava tokom sprovođenja izbora”, kaže Petrović.

Posao u izbornoj komisiji svakako je odgovoran ali moramo dodati i dobro plaćen posao ne samo u Kraljevu nego i u drugim krajevima Srbije. Kako su za “Kraljevo Online” rekli u Trsteniku, naknada je iznosila od 120 do 150 hiljada dinara, a u gradu Kragujevcu 6.500 dinara po sednici. Međutim u Kragujevcu je još pre izbora dogovoreno da se može napatiti najviše 30 sednica, pa iako su održali više od 45, naplatili su 30 odnosno 195 hiljada dinara, pa je Kraljevačkih 270.000 dinara za sada rekordan iznos.

(Kraljevo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track