REKORDERI: Skupština Kruševca razmotrila 60 tačaka za manje od 4 sata
Foto: Aleksandar Bečić

Složno

REKORDERI: Skupština Kruševca razmotrila 60 tačaka za manje od 4 sata

Srbija -

KRUŠEVAC - Skupština Grada Kruševca usvojila je šestomesečni izveštaj o izvršenju budžeta, prema kome je za prvih šest meseci ostvaren prihod od 1,167 milijardi dinara.

To je za 5,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Za manje od četiri sata, odbornici su usvojili šezdesetak tačaka dnevnog reda, među kojima i izveštaje o radu javnih preduzeća za prethodnu godinu, promene pojedinih direktora i članova nadzornih odbora ustanova i javnih preduzeća, a jedina polemika se vodila o tački koja se odnosi na gasifikaciju Kruševca.

Pomoćnik gradonačelnika za budžet i finansije Miroljub Ćosić, kao izvestilac o realizaciji budžeta, rekao je da bi iz svih izvora, u ovoj godini u budžetsku kasu trebalo da se slije 3,044 milijarde dinara. On je rekao da je u prvih šest meseci ostvaren prihod od 1,167 milijardi, što je za 5,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dodavši da je to veoma dobro u vreme restriktivne politike.

On je kazao da Kruševac ima nepovoljnu strukturu u prihodima jer 65 odsto čine ustupljeni prihodi, da lokalna samouprava pokušava da poveća izvorne prihode, podsetivši da je dosta urađeno te da se rezultati očekuju jer je Grad prodao slobodnu lokaciju kod nekadašnjeg Radničkog univerziteta, raspisan je javni poziv za prodaju dela Aerodroma.

Odbornici su, između ostalog, razmatrali i finansijske izveštaje javnih preduzeća za prethodnu godinu. Predsednik odborničke grupe SNS Živojin Miloradović kazao je da su sva javna preduzeća u Kruševcu poslovala na zadovoljavajući način.

Predsednik odborničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Vladimir Tasić konstatovao da izveštaji pokazuju da su država, odnosno lokalna samouprava sposobne da rukovode javnim sektorom i da način na koji se rukovodi i upravlja javnim preduzećima u Kruševcu treba da bude reper za celu Srbiju.

Većinu od 64 od ukupno 70 odbornika u Kruševcu ima koalicija naprednjaka, sa SPS – JS, dok je u opoziciji osim jednog samostalnog i četvoro odbornika DS-a, koji je na prvoj sednici zbog odlaska jednog člana ostao bez odborničke grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja