RODITELJI OGORČENI: Grad Leskovac koncert Pinkovih zvezdica reklamirao po školama
Foto: Youtube Printscreen

Decu vodili i pojedini učitelji

RODITELJI OGORČENI: Grad Leskovac koncert Pinkovih zvezdica reklamirao po školama

Srbija -
LESKOVAC - Za koncert “Pinkovih zvezdica”, koji je u ponedeljak uveče održan u leskovačkoj Hali sportova, pune dve nedelje je trajala marketinška kampanja i to po svim gradskim školama.

Roditelji su ogorčeni što je poziv za taj koncert čitan u školi, dok u lokalnoj samoupravi, koja je podržala koncert, kažu da su deci na takav način samo preporučili ovakvo dešavanje.

Karta za koncert "Pinkovih zvezdica", kupljena u SRC-u, koštala je 250, a u školama 200 dinara. Organizator koncerta je zapravo "Pink" televizija u čiju kasu se sliva novac od ulaznica, ali je koncert podržao Grad Leskovac.

- Imali smo samo želju da dovedemo nešto što je najkvalitetnije u Leskovac, a vi jeste najbolji. Naš cilj je bio da podarimo učenicima koncert na početku školskog raspusta - rekao je gradski većnik Nebojša Kocić zadužen za kulturu.

Kocić, koji je inicijator održavanja koncerta kazao je, odgovarajući na pitanje "Južnih vesti", da je na sastanku s direktorima škola pre dve nedelje samo zamolio da se učenici obaveste. Mi smo reklamirali ovaj koncert kao i svaki koncert koji se reklamira u bilo kojoj školi ili biskopska predstava. Nije bilo nikakve prisile, već samo preporuka - istakao je Kocić.

Prema saznanjima “Južnih vesti”, najbolji u reklamiranju bio je direktor Osnovne škole „Josif Kostić“ koji je na roditeljskim sastancima povodom završetka prvog polugođa, ubeđivao mame i tate da svoju decu vode na koncert.

- Mi decu ne možemo da poštedimo svih negativnih uticaja koji proizvode mediji, ali je veoma loše ako obrazovne institucije stanu na stranu takvih uticaja. Jer kad škole i roditelji međusobno ruše autoritet jedni drugima, to se lomi na našoj deci. Kome je to u interesu? - pita se Jelena Stojanović, majka čije dete pohađa ovu školu.Ona trvdi da je u njenoj kući dve nedelje trajala prava tenzija oko tog koncerta. Suprug i ja smo izričito bili protiv odlaska, ali dete kaže „Mama, pa vodiće nas učiteljica“. Da li je moguće da škola stane iza šou-programa jedne komercijalne TV stanice? Dete je malo da bismo mu objasnili zašto smatramo da ne treba da ide tamo i kakva se poruka šalje deci putem takvih sadržaja. Ne mislimo ni da je način da mu prostom naredbom, bez objašnjena, zabranimo odlazak na koncert. Pogotovo što dete „ima argument“ da je to u redu jer će učiteljica da ih vodi - kaže nam ova majka.

Koncert je, ipak, održan pred oko 1.300 dece, što je manje od očekivanog broja, a među leskovačkim organizatorima moglo je da se čuje "da su ih bojkotovali direktori škola".

(Južna Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track