SAD VREĐAJU I ZVANIČNO: Albanski opštinar srpskog kolegu u službenom imejlu nazvao škijom!
Foto: AP/Ilustracija

Pogrdni naziv i u službenoj prepisci

SAD VREĐAJU I ZVANIČNO: Albanski opštinar srpskog kolegu u službenom imejlu nazvao škijom!

Srbija -
Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Suzan Ibrahimi u odgovoru predsedniku opštine Gračanica u ime Asocijacije izražava žaljenje zbog neprijatnosti

GRAČANICA - Rustem Pepši, službenik opštine Junik na Kosovu i Metohiji, uputio je zaposlenom u opštini Gračanica Vladanu Popoviću službeni imejl u kom ga je nazvao škijom (shkavell), što je pogrdan naziv za Srbe na Kosovu.Na izgred Rustema Pepšija reagovao je predsednik opštine Gračanica Branimir Stojanović, koji je uputio najoštriji protest Asocijaciji kosovskih opština, čiji je član i opština Gračanica.Predsednik kolegijuma Izvršnog tela (IT) službenika kosovskih opština i izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština, odgovorili su Stojanoviću na protestno pismo i ogradili se povodom uvrede na nacionalnoj osnovi. Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Suzan Ibrahimi u odgovoru predsedniku opštine Gračanica u ime Asocijacije izražava žaljenje zbog neprijatnosti.

Navodi da Asocijacija kosovskih opština ni na koji način ne stoji i neće stajati iza reči Rustema Pepšija, člana Predsedništva kolegijuma, upućenih zameniku predsedavajućeg kolegijuma Vladanu Popoviću. "Dozvolite mi da pre svega zahvalim Vama i opštini Gračanica na datom doprinosu u razvoju aktivnosti Asocijacije kosovskih opština. Takođe, koristim priliku da svim direktorima i opštinskim službenicima vaše opštine zahvalim na datom doprinosu u radu kolegijuma", navodi se u odgovoru.

Predsednik Asocijacije Naim Ismajli narednih dana razgovaraće sa gradonačelnikom opštine Junik oko ovog pitanja, ističe se u odgovoru. Na protest predsednika opštine Gračanica Branimira Stojanovića reagovao je i predsednik kolegijuma IT službenika kosovskih opština Uk Krasnići. U pisanom odgovoru Krasnići navodi da je stav Rustema Pepšija njegov "lični akt", te da Predsedništvo kolegijuma ne stoji iza iznetih "kvalifikacija".

Krasnići je zatražio da se ovo pitanje razmotri na posebnoj sednici kolegijuma krajem ovog meseca.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track