SAHRANJENA TRUDNICA: Majka padala kraj kovčega
Foto: Facebook

Oproštaj od tragično preminule trudnice

SAHRANJENA TRUDNICA: Majka padala kraj kovčega

Srbija -
Rodbina i prijatelji se oprostili od Isidore Marinković, koja je umrla u nedelju u bolnici u osmom mesecu trudnoće

NEGOTIN - Dvadesetogodišnja Isidora Marinković, koja je u nedelju ujutru, u negotinskoj bolnici, na odeljenju ginekologije, preminula u osmom mesecu trudnoće, sahranjena je juče na mesnom groblju u Negotinu.

Od nje su se, osim članova porodice, oprostili i brojni Negotinci i žitelji okolnih mesta koje je ova tragedija uznemirila. Pred porodičnom kućom, u prepodnevnim satima, okupilo se stotine prijatelja da u tihom mimohodu kraj odra odaju poslednju počast mladoj ženi. Pred kućom mnoštvo venaca i cveća, na kući velika slika preminule Isidore. Roditelji Dijana i Dragan uz tihe jecaje, lica presahlih od suza i izgubljena glasa od vapaja, dočekuju sve koji izražavaju saučešće.Isidorin nevenčani muž Srđan Trifunović bio je vidno uznemiren.- Ne želim da dajem izjave i ne dozvoljavam da iko fotografiše ovde u kući niti dvorištu. Dosta nam je našeg bola. Isidora je žrtva nemara medicinskog osoblja, sestara prvenstveno, koje joj nisu pomogle kad je trebalo - rekao je Srđan terajući novinare.Kovčeg je iz kuće iznet uz vrisak majke Dijane, koja je zavijena u crno padala pored kovčega.- Rekao sam da nema slikanja - uzviknuo je iz posmrtne kolone Srđan, primetivši kako novinarske ekipe slikaju na groblju. Isidora je sahranjena u 16 časova, dok se njena mrtva beba i dalje nalazi na patologiji.

StrašnoČEKALA DA SE ZAPOSLI U BOLNICI U KOJOJ JE UMRLANa groblju su bile i Isidorine koleginice iz negotinske bolnice. Iste one bolnice u kojoj je tragično preminula:- Bila je vredna i vesela. Neki od nas nisu ni znali da je trudna iako je već bila u osmom mesecu. Volontirala jena neurologiji i očekivala da dobije stalni posao.

Dr Miroslav IvićTRUDNOĆA BILA U REDUSahrani je prisustvovao i primarijus dr Miroslav Ivić Mida, koji je pratio trudnoću nesrećne Isidore:- Bilo je sve u najboljem redu. U četvrtak se požalila da je nešto grebe u grlu i odmah je dobila terapiju. U petak joj je bilo bolje, ali u subotu joj se to ponovilo, pa je preventive radi smeštena u bolnicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track