Saša Mirković: Gradska vlast ostvarujе pozitivnе rеzultatе

Pozitivno

Saša Mirković: Gradska vlast ostvarujе pozitivnе rеzultatе

Srbija -
Prvi put grad Zaječar beleži suficit od blizu 10 miliona dinara. U isto vreme sadašnja gradska vlast vratila je više od 2 miliona evra kredita duga iz prethodnog perioda, istakao Mirković

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zaječara, izglasana je Odluka o trećem dopunskom budžetu grada Zaječara za 2015. godinu. Predsednik zaječarskog parlamenta Saša Mirković, istakao je da lokalna vlast u Zaječaru ostvaruje pozitivne rezultate.

- Prvi put grad Zaječar beleži suficit od blizu 10 miliona dinara. U isto vreme sadašnja gradska vlast vratila je više od 2 miliona evra kredita duga iz prethodnog perioda, a pritom se nije zadužila nijedan dinar. U narednom periodu očekuje se još infrastrukturnih radova - istakao je Mirković.

Predsednik Skupštine grada Zaječara dodao je da je zadovoljan organizacijom 49. Gitarijade.- Čestitam na organizaciji Gitarijade. Zaječarska Gitarijada je najstariji rok festival, a sledeće godine nas očekuje jubilarna 50. po redu. Naredne godine potrudićemo se da Gitarijada bude još bolja i biće dosta promena - rekao je Mirković.

Odbornici zaječarskog parlamenta usvojili su, između ostalog, Predlog o dopuni Odluke o osnivanju Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje "Urbanizam Zaječar". Prema ovoj Odluci, delatnost ovog preduzeća dopunjuje se poslovima izgradnjom zgrada, cevovoda, kao i obavljanje drugih arhitektonskih i inženjerskih delatnosti.

Na sednici Skupštine grada Zaječara usvojen je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, kao i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Izmene programa poslovanja JKP "Zaječarparking".Izglasane su i odluke o regulisanju međusobnih potraživanja između Grada Zaječara i JKSP "Zaječar", kao i Predlog rešenja o usvajanju izveštaja o radu JKSP "Zaječar".

Članovi zaječarskog parlamenta, pored ostalog, doneli su i Rešenje o imenovanju Ane Petković, diplomiranog sociologa, za direktora Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju "Oblutak" u Zaječaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track