SEĆANJE NA NATO ZLOČINE Vulin: Dajte pilota koji je ubio trudnicu
Foto: Milen đorđević

Uspomena na civilne žrtve u Nišu

SEĆANJE NA NATO ZLOČINE Vulin: Dajte pilota koji je ubio trudnicu

Srbija -
U tom gradu 7. maja 1999. ubijeno 15 civila, među kojima i Ljiljana Spasić, koja je bila u osmom mesecu trudnoće

NIŠ - Dan sećanja na civilne žrtve NATO agresije obeležen je juče u Nišu u prisustvu ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina, predstavnika vojske, policije, diplomatskog kora i rukovodstva grada.U tom gradu 7. maja 1999. ubijeno 15 civila, među kojima i Ljiljana Spasić, koja je bila u osmom mesecu trudnoće.-

Srbi ne bi bili toliko velik narod da ne veruju u pravdu. A pravedno bi bilo da znamo ime pilota koji je nad Nišem ispustio kasetne bombe. Pravedno bi bilo da znamo zašto su mu onoliko ordenje na grudi prikovali. Kako je taj veliki podvig ubijanja Ljiljane i njenog čeda nazvan?

Jesu li ga nazvali bitkom, jesu li mu orden dali za herojsko delo ubijanja Ljiljaninog čeda? Iako se svaki svetski sud odrekao pravde za Srbe, verujem da će se to ime saznati.

Verujem da će taj pilot pred kraj, pre nego što uzme poslednji udah, reći osobi koja će ga držati za ruku: „Preteške su ove medalje za mene, ubio sam Ljiljanu i njeno čedo pod srcem i molim je da mi oprosti“ - rekao je Vulin.

(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track