SEĆATE LI SE JAGODINCA KOJI JE TUKAO KONJA: Ponovo je uhapšen, ovog puta zbog ždrebeta
Foto: Facebook Printscreen Životinje.rs

Slobodan Milošević priveden zbog iste stvari

SEĆATE LI SE JAGODINCA KOJI JE TUKAO KONJA: Ponovo je uhapšen, ovog puta zbog ždrebeta

Srbija -

JAGODINA - Slobodan Milošević iz Dobre Vode kod Jagodine, koji je pažnju medija stekao u decembru 2014. godine kada je snimljen kako šiba konja u centru grada priveden je u jagodinsku policiju zbog sumnje da je zlostavljao ždrebe.

Milošević je priveden u policiju i očekuje se odluka da li će mu biti određeno zadržavanje do 48 sati.

(VIDEO) STIGLA GA SUDBINA KONJA: Pretučen čovek koji je zlostavljao životinju u Jagodini!

Međutim, nakon pregleda u jagodinskoj Veterinarskoj stanici u prisustvu veterinarskih inspektora utvrđeno je da kod ždrebeta nema vidljivih tragova fizičkog i psihičkog zlostavljanja.

- Zajedno sa šefom Veterinarske inspekcije i veterinarskim inspektorima izvršio sam klinički pregled ždrebeta starog oko godinu dana. Vidljivih, svežih rada na koži i mekim organima, na bilo kome delu tela nema. Ono što mi vidimo nema tragova zlostavljanja, udaraca ili bilo čega. Ždrebe je socijalizovano, veselo, jede, traži šećer, nema strah, oseća se odlično, jednostavno zdravo ždrebe - rekao je direktro Veterinarske stanice u Jagodini dr Slaviša Tanasković.

- Nema rana, nema ničega po telu. Koliko se razumem u životinje, mazi se možete da mu priđete, pije vodu, jede, nije agresivno, ne deluje uplašeno, sasvim je u redu - kazala je i ljubiteljka životinja Inda Marjanović.

Podsetimo, Slobodan Milošević je zbog zlostavljanja konja pre godinu dana osuđen na šest meseci zatvora, tri godine uslovno. Ukoliko tužilaštvo i sud utvrde da je ponovio krivično delo on će automatski biti sproveden na izdržavanje kazne.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track