SKOK U VODU KRENUO PO ZLU: Medicinska sestra spasla mladića sigurne smrti!
Foto: Aleksinac.net

Udario glavom u dno reke

SKOK U VODU KRENUO PO ZLU: Medicinska sestra spasla mladića sigurne smrti!

Srbija -
Ogromna lokva krvi preplavila je dno reke, a telo mladića počelo je da pluta glavom okrenutom ka dnu. Izvukli smo ga na obalu i jedva sam uspela da ga odbranim od okupljenih prolaznika da ne pomeraju telo dok ne stigne pomoć, navodi Stojčev,

Anđela Stojčev, nezaposlena medicinska sestra spasila je sigurne smrti mladića koji je skakao sa mosta u Moravicu i udario glavom o dno reke. Tom prilikom je povredio pršljenove, a pravilnim pružanjem prve pomoći, hrabra medicinska sestra je ušla u vodu i pažljivo ga izvukla.

"Ogromna lokva krvi preplavila je dno reke, a telo mladića počelo je da pluta glavom okrenutom ka dnu. Izvukli smo ga na obalu i jedva sam uspela da ga odbranim od okupljenih prolaznika da ne pomeraju telo dok ne stigne pomoć", navodi Stojčev, koja je bila jedna od učesnica za izbor najlepšeg gulaša u selu Vakup kod Aleksinca.

Mladić je nekoliko puta gubio svest i hitno je prevezen na niško odeljenje neurohirurgije u stanju kome. Urađena je hitna operacija i trenutno se nalazi u fazi postoperativnog oporavka.

Prilikom skoka na glavu je zadobio povrede opasne po život, a prema rečima dr Ivana Stefanovića, sigurne invalidnosti ga je spasilo to što skakača nisu pomerali prilikom pružanja prve pomoći.

Prema prognozama lekara, mladić se nalazi van životne opasnosti i nema većih povreda ekstremiteta.

(Aleksinac.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja