SRAMNO: Ženi iz Trstenika komunalci tražili da iz stana iseli psa rase bišon!
Foto: Životinje.rs

Verovali ili ne

SRAMNO: Ženi iz Trstenika komunalci tražili da iz stana iseli psa rase bišon!

Srbija -
Neveni se nalaže da izvrši iseljenje psa pod pretnjom prinudnog izvršenja. Ukoliko ne postpi po naređenju, prema njoj će biti preduzete "i druge Zakonom predviđene mere“

Nevena Petrović iz Trstenika, 30. aprila dobila je obaveštenje Komunalne inspekcije Odseka za urbanizam, građevinarstvo, komunalno-stambene i ekološke poslove da joj se zabranjuje držanje psa, rase bišon.

Neveni se nalaže da izvrši iseljenje psa pod pretnjom prinudnog izvršenja. Ukoliko ne postpi po naređenju, prema njoj će biti preduzete "i druge Zakonom predviđene mere“, piše portal Žiovtinje.rs.

Kako saznajemo, Komunalna inspekcija donela je ovakvo rešenje na osnovu Odluke o uslovima i čuvanju životinja na teritoriji opštine Trstenik donete još 1993. godine. Po toj odluci u Trsteniku je dozvoljeno držanje samo ukrasnih i egzotičnih ptica i golubova.

Iako je Nevenin pas uredno čipovan i vakcinisan, po ovoj u najmanju ruku sramnoj odluci, nije joj dozvoljeno da ga zadrži! Nevena je inspektorima, kada je pozvana da da izjavu, rekla da psa čuva po preporuci lekara kako bi njena mala ćerka ublažila stres zbog napada drugog psa.

"U Trsteniku mnoge porodice imaju kućne ljubimce sa kojima žive i po desetak godina u svojim stanovima. Potrebna nam je podrška kako bi se izglasala nova odluka, jer samo na taj način stara prestaje da važi!", rekao je Jugoslav Arsić iz Kinološkog društva Medveđa.

"Ima pravo da podnese žalbu opštinskom veću Opštine Trstenik u kojoj će ukazati na nezakonitost Odluke o uslovima i čuvanju životinje na teritoriji opstine Trstenik donete još 1993. godine, a i tim i rešenja o izbacivanju psa. Novi nadležni načelnik trenutno “prečešljava” sve stare odluke iz devedesetih godina i one se usklađuju sa postojećim propisima. Prioritet su neke druge odluke, ali i ova će doći na red", rekao je šef Odseka Ljubodrag Obradović.

Na pitanje da li postoji mogućnost da gospođi Neveni Petrović pas zaista bude oduzet, Obradović nam je kroz osmeh odgovorio:

"Naravno da ne! Znate li koliko ljudi u Trsteniku čuva pse, zamislite da svi ti psi budu oduzeti! Gospođa samo treba da podnese žalbu u roku od 15 dana i sve će biti u redu. Ovaj slučaj je specifičan samo po tome što je nju komšija prijavio iz ličnih razloga, pa je zbog toga naša služba morala da reaguje.

Naš sagovornik se složio da pomenuta odluka iz 1993.godine treba da bude promenjena!

(Životinje.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track