SRBIJA SE OPET ZABELELA: Sneg pada u 7 gradova, na Kopaoniku pola metra i minus 7
Foto: Beta

Otežana vožnja

SRBIJA SE OPET ZABELELA: Sneg pada u 7 gradova, na Kopaoniku pola metra i minus 7

Srbija -
Na Crnom Vrhu i Zlatiboru izmereno je minus pet, u Sjenici minus četiri, a najtoplije je u Negotinu gde su izmerena tri stepena iznad nule

BEOGRAD - U Srbiji jutros slab sneg pada u Somboru, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Smederevskoj Palanci i Požegi, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je izmereno minus sedam stepeni.Susnežica trenutno veje u Novom Sadu, a rosulja, odnosno sipeća kiša, pada u Zrenjaninu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sneg je na Kopaoniku visok 45 centimetara, Crnom Vrhu 13, Zlatiboru osam, u Sjenici šest, Leskovcu četiri, Vranju tri, Loznici i Dimitrovgradu dva, a u Sremskoj Mitrovici jedan centimetar. Na Crnom Vrhu i Zlatiboru izmereno je minus pet, u Sjenici minus četiri, a najtoplije je u Negotinu gde su izmerena tri stepena iznad nule. Na Paliću, u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru izmeren je jedan stepen.U Somboru, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Kuršumliji, Leskovcu, Dimitrovgradu i Vranju izmereno je nula stepeni.

Sneg u većem delu Srbije otežava kretanje vozila

Slab do umeren sneg pada u većem delu zemlje, što otežava kretanje vozila i smanjuje vidljivost, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Zbog niskih temperatura moguća je i pojava poledice, pa se vozačima savetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i da poštuju saobraćajne propise. Na putevima prvog prioriteta kolovozi su uglavnom mokri, dok naputevima drugog i trećeg prioriteta, preko planinskih prevoja i u višim predelima snega ima do pet centimetara, pa se vozačima savetuje da bez kompletne zimske opereme ne kreću na put. Zbog čestih promena temperatura učestalija je pojava odrona, kojih trenutno najviše ima duž Đerdapske i Ibarske magistrale. Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanjaputničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track