Stefanovi roditelji krive lekare za njegovu smrt

Pet meseci nakon što je preminuo mladić s teškim opekotinama

Stefanovi roditelji krive lekare za njegovu smrt

Srbija -
Goran i Mirjana Minić podneli krivičnu prijavu protiv tima doktora Klinike za opekotine Kliničkog centra Srbije zbog sumnje da im sin nije adekvatno lečen

KRAGUJEVAC - Goran i Mirjana Minić, roditelji Stefana Minića (25), koji je 12. avgusta prošle godine preminuo od posledica teških opekotina na telu, podneli su krivične prijave protiv tima lekara s Klinike za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, sumnjajući da njihovog sina nisu adekvatno lečili.Stefan je opekotine zadobio 6. jula, kad je eksplodirala plinska boca u šporetu dok je pristavljao vodu da sebi skuva kafu. Plamen mu je zahvatio ruke i noge. Prebačen je u Beograd, gde je lečen 38 dana. - Naš Stefan je u petak 8. avgusta dobio visoku temperaturu, rana mu je curila i zaudarala. Međutim, sem „diklofena“ za skidanje temperature, nikakvu terapiju mu nisu propisali. Sam nam je rekao da ga lekari nisu ni obilazili niti su mu merili temperaturu. Bio je sve lošije, počeli su da mu otkazuju organi i umro je u utorak 12. avgusta. Suprotnosti u medicinskoj dokumentaciji koju smo pribavili iz svih ustanova u kojima je lečen navode nas na sumnju da se prikriva lekarska greška koja je dovela do smrti našeg sina - izjavila je Stefanova majka Mirjana na konferenciji za novinare i pojasnila:

Prerana smrt... Stefan Minić
Prerana smrt... Stefan Minić

- Veče pred sinovljevu smrt dežurni lekar nam je rekao da je Stefan upao u septično stanje. I u izveštaju Urgentnog centra, gde je tog ponedeljka prebačen s Klinike za opekotine, piše da je njegov organizam zahvatila sepsa. Međutim, u obdukcionom nalazu stoji da je umro od opekotina na 30 odsto kože. Kako, kad mu je nekoliko dana pre toga opečena površina svedena na samo 5 odsto?! Tako su nam lekari rekli. Primetili smo i da su u dokumentaciji koju su nam dali prepravljani datumi, da je naknadno dopisivana navodna terapija. Tražimo da istražni organi dođu do istine ko je kriv za smrt našeg sina - zahteva Stefanov otac Goran.

Klinički centar SrbijeNIJE BILO PROPUSTAPosle smrti mladića u rekordnom roku su sazvane komisije i na Klinici za opekotine i u Urgentnom centru, gde je pacijent preminuo. Ni unutrašnji nadzor, a ni spoljašnji nadzor Ministarstva zdravlja, koji je obavljen na naše insistiranje, nije otkrio nikakve nepravilnosti ili propuste pri lečenju - rečeno nam je u Kliničkom centru Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track