Stefanović u Pančevu: Žandarmerija u patrolama sa lokalnom policijom!
Foto: MUP

Razbojništva će biti sprečena

Stefanović u Pančevu: Žandarmerija u patrolama sa lokalnom policijom!

Srbija -
Ukazavši da je Nikola Popovac nedavno postavljen na mesto načelnika ove policijske uprave, ministar istakao da poseta predstavlja vid podrške njegovom radu

PANČEVO - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, tokom posete Policijskoj upravi u Pančevu, poručio je da će Ministarstvo u narednom periodu insistirati na radu policije u zajednici."Hoćemo da policija bude više prisutna na ulicama, da pojačamo patrolne aktivnosti, sektorski način rada, da ljudi znaju svog policajca, a sve u cilju povećanja bezbednosti građana, snažne borbe protiv organizovanog kriminala, šverca i svih drugih vidova kriminala", rekao je Stefanović.

Ministar je ukazao da je stanje bezbednosti na području Policijske uprave u Pančevu solidno i da su razbojništva i pljačke izazovi sa kojima se ova uprava suočava.

"Dogovorili smo se da u narednim danima uključimo Žandarmeriju u aktivne mešovite patrole, posebno u mestima i u vreme kada je uočeno da ova krivična dela bivaju počinjena", najavio je ministar policije.

Ukazavši da je Nikola Popovac, nedavno postavljen na mesto načelnika ove policijske uprave, Stefanović je istakao da današnja poseta predstavlja vid podrške njegovom radu i da očekuje da će stanje bezbednosti biti poboljšano.

Prema njegovim rečima, policija svaku kriminalnu aktivnost doživljava ozbiljno, jer, kako je objasnio, da bi se građani osećali bezbedno moraju da znaju da policija ozbiljno radi na rešavanju krivičnih dela koja ih najviše opterećuju i pogađaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track