SVETSKO PRVENSTVO U TUCANJU JAJIMA: Stevan Prodanov u velikom finalu vratio titulu u Mokrinu
Foto: Saša Urošev

Više im obrazi nisu crveni kao farbana jaja

SVETSKO PRVENSTVO U TUCANJU JAJIMA: Stevan Prodanov u velikom finalu vratio titulu u Mokrinu

Srbija -

MOKRIN - Najveći hrišćanski praznik u Mokrinu je protekao u svečarskoj atmosferi, ali i u neizostavnom Svetskom prvenstvu u tucanju farbanim kokošijim jajima. Za 26. izdanje popularne Tucanije, vladalo je neopisivo interesovanje takmičara iz svih krajeva sveta, ali i domaćina.

Nakon priželjkivanog ishoda, više im obrazi nisu crveni poput farbanih jaja. Uz prošlogodišnji poraz, samo još tri puta se dešavalo da ih gosti potucaju usred Mokrina. To se zbilo 2000, 2001, i 2013. godine:

Zbog gubitka titule, Semberac Milan Mihajlović nije preterano žalio:

-Za mene je i ovo veliki uspeh. Drugo mesto je razlog više da čvstinu ljuske semberskih jaja , ali i sreću, okušam naredne godine. Ne znam da li su u sudaru sa Stevanom jajetom odlučile nijanse, ali je činjenica da sam imao težak put do finala. Čestitam mu na trećoj tituli, a ja ću dati sve od sebe da iduće godine godine budem još bolji- rekao nam je Milan.Mokrinčani su Vaksrs dočekali sa čak 150.000 ofarbanih jaja. Toliko ih je na Veliki petak ofarbano u ovom selu. Ona sa granitnom ljuskom, bila su u rukama takmičara iz krajeva Srbije, Evrope i Kanade.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track